Home Psycho & Relatie Breinorgasme: wanneer je brein een hoogtepunt bereikt

Breinorgasme: wanneer je brein een hoogtepunt bereikt

Breinorgasme: wanneer je brein een hoogtepunt bereikt

Ooit al een tintelend gevoel in je hoofd gehad? Een gevoel dat zorgt voor diepe relaxatie, genot en ontspanning? Dan heb je al een breinorgasme gehad. Maar hoe komt dat en hoe krijg je er eentje? Hier lees je er alles over.

Een tintelend gevoel in je hoofd kan je kort omschrijven als ASMR of Autonomous Sensory Meridian Response. Het is een tintelende sensatie van totale ontspanning als reactie op bepaalde geluiden, acties of ervaringen. Het valt niet te vergelijken met een echt seksueel orgasme, maar je wordt er wel helemaal relax en zen van.

Onderzoekers weten niet waar ASMR-sensaties precies vandaan komen of waarom sommige mensen ze vaak ervaren en anderen nooit. Het onderzoek naar breinorgasmes zit wel in de lift, omdat heel veel mensen overal ter wereld hetzelfde sensationele gevoel beschrijven.

Hoe krijg je nu een breinorgasme?

Bepaalde personen ervaren dit dikwijls, anderen nooit. Je moet eigenlijk gewoon afwachten tot je gevonden hebt wat je echt zen maakt. Zo kan je tot een breinorgasme komen door een hoofdmassage, een kapperbezoek of iemand die fluistert of iemand die voorleest met een zachte stem. Je moet gewoon de juiste trigger vinden en voor je het weet kom je ook tot een tintelend hoogtepunt.

 

Lees ook: