Business Buddy’s Angelique & Barbara zijn samen zaakvoerder van Generation WOW

Het is een cliché als een huis: zakendoen met vrienden, is geen verstandig idee. Maar klopt het wel? Of heeft business onder buddy’s ook zo zijn voordelen...

 

Angelique Foré (40) en Barbara De Beir (38) zijn samen zaakvoerder van Generation WOW, een consultancybureau dat Belgische bedrijven helpt groeien in hun communicatie, marketing en businessstrategie. Tegelijk hebben ze een verbindend netwerk opgestart voor vrouwelijke ondernemers.

Barbara: “De eerste keer dat we elkaar hebben ontmoet, was bij mij thuis, eind 2017. Ik was fan van Nomige, een DNA-based skincarelabel, en had een avond georganiseerd waarbij verschillende vrouwen samen uitleg kregen over die verzorgingslijn.”

Angelique: “Toen ik Barbara zag, dacht ik meteen: ‘Amai, dat is een toffe’. Er was een instant klik. Een paar maanden later startte ze een coworkingspace en vroeg ze of ik niet geïnteresseerd was om er een kantoor te nemen. Ik ben er meteen op ingegaan.”

Barbara: “We gingen natuurlijk heel vaak lunchen en werden vrij snel echt goede vriendinnen. We zijn op nog geen twintig kilometer van elkaar opgegroeid, maar waren elkaar nooit eerder tegengekomen. We hadden wel allebei hetzelfde gevoel: Where were you all my life?! Het moest blijkbaar zo zijn dat we elkaar pas op latere leeftijd leerden kennen.”

Angelique: “Niet alleen wij, ook onze vriendinnen werden trouwens vriendinnen. We noemen onze groep nu de ‘ Double bff’s’.”

Barbara: “Op een bepaald moment wilde ik graag een evenement organiseren en  Angelique stelde voor om het samen te doen. Dat ging zo goed, dat we onze krachten hebben gebundeld als consultants. Zo werden we samen Generation WOW.”

Angelique: “Het is wel handig dat je businesspartner ook je vriendin is. Als een van ons twee een slechte dag heeft, kunnen we gewoon zeggen dat de ander in bed moet kruipen. We voelen het goed aan als iemand ruimte nodig heeft. We gunnen elkaar veel.”

Als een van ons twee een slechte dag heeft, kunnen we gewoon zeggen dat de ander in bed moet kruipeN

Barbara: “Omgekeerd geldt hetzelfde. We kunnen elkaar echt aansporen en het beste in elkaar naar boven brengen. Uiteraard ergeren we ons weleens, maar we voelen dat meteen aan, praten het uit en lachen het weg met humor.”

Angelique: “Toen we samen onze zaak begonnen, was dat ook heel organisch. Het voelde niet aan als business.”

Barbara: “Ik zou het wel nooit alleen hebben gedaan, daarvoor heb ik het lef en de durf niet. Ik ben een identieke tweeling en wil altijd een compagnon de route.”

Angelique: “Dat geeft me veel vertrouwen: ik kan er gerust in zijn dat Barbara ook echt samen wil ondernemen. Zelf ben ik enig kind en altijd op zoek geweest naar een soort ‘ sisterhood’. Dat heb ik nu gevonden bij Barbara. Er is een hele fijne wisselwerking tussen ons en we zitten vaak op dezelfde golflengte. De ene dag ben ik Head of finance en Barbara Head of content, maar de volgende dag is het misschien omgekeerd. Als je het echt gaat analyseren, merk je dat ik misschien beter ben in het technische aspect en Barbara meer bedreven in storytelling.”

Barbara: “Maar we doen allebei alles en kunnen elkaar perfect vervangen. Op dat vlak zijn we een echte tandem. Die verbondenheid willen we ook uitstralen naar ons bedrijf. Momenteel zijn we enorm aan het groeien door onze online community en podcastreeks. Maar wat we het liefst doen, is ondernemende vrouwen samenbrengen en inspireren. En er is een zeer groot netwerk ontstaan. We geloven allebei heel sterk in de kracht daarvan.”

Angelique: “We willen netwerken met vrouwen op een positieve manier in de kijker zetten. Op 13 juni organiseren we onze eerste grote conferentie, met psychotherapeut Esther Perel als headliner. Ze komt spreken over het belang van een sterk verbindend netwerk. We zijn heel trots dat het ons gelukt is om haar naar België te halen. Daarvoor hebben we onze stoute schoenen aangetrokken en een filmpje gemaakt.”

Barbara: “Ze was onmiddellijk overtuigd. Dan weet je dat je goed bezig bent.”

Generation WOW-conferentie

Heb jij je netwerk altijd al willen uitbreiden met een aantal krachtige, ambitieuze vrouwen? Kom dan, samen met ons, naar de Generation WOW-conferentie op maandag 13 juni 2022 in het Kursaal van Oostende. Als mediapartner sloot Feeling zich graag aan bij dit netwerk van impactvolle connecties tussen en door vrouwen. Tijdens de conferentie word je geïnspireerd door boeiende talks, verrijkende ontmoetingen en kwaliteitsvolle tips van spraakmakende profielen, waaronder Esther Perel. Maak er ineens een tripje van met je business partners, collega’s of vriendinnen en geniet zondag al van wat shopping, musea, lekker eten en een overnachting in de badstad.

Koop je ticket hier. 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content