“de hoeveelheid seks zegt niet meteen veel over hoe tevreden die persoon is met zijn seksleven. Wat wel belangrijk is, is dat beide partners op één lijn zitten wat betreft die hoeveelheid”

Voor heel wat Belgen is de regelmaat waarmee ze seks hebben het grootste probleem. Slechts 4 op de 10 Belgen is tevreden met de hoeveelheid seks die ze hebben. Meer dan 6 op de 10 Belgen zou namelijk het liefst meerdere keren per week tot dagelijks seks hebben, terwijl slechts 3 op de 10 het effectief zo vaak doet. Hier is een groot verschil tussen beide geslachten: mannen (34%) zijn veel minder vaak tevreden over hoeveel seks ze hebben dan vrouwen (50%). 72% van de mannen zou liefst een paar keer per week tot dagelijks seks hebben, terwijl slechts 58% van de vrouwen ook zo vaak seks wilt. Nochtans zegt de hoeveelheid seks niet meteen veel over hoe tevreden die persoon is met zijn seksleven. Dat zegt althans Goedele Liekens, seksuologe en ambassadrice van Christine le Duc. “Wat wel belangrijk is, is dat beide partners op één lijn zitten wat betreft die hoeveelheid. Het probleem ligt vaak bij de communicatie met de partner, en met name bij het initiatief nemen. En dat is iets wat erg afgeremd wordt door onzekerheid in bed.”

“Het probleem ligt vaak bij de communicatie met de partner, en met name bij het initiatief nemen. En dat is iets wat erg afgeremd wordt door onzekerheid in bed”

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3 4
bekijk op één pagina

Meer over seks: