Zelfzeker in bed

En dat blijkt ook uit het onderzoek. De helft van de seksueel actieve Belgen geeft aan dat ze vaker zin in seks zouden hebben als ze zich zelfzekerder zouden voelen tussen de lakens. Zo geeft 1 op de 4 seksueel actieve Belgen aan te weinig zelfvertrouwen te hebben in bed. Dit probleem doet zich vaker voor bij vrouwen (30%) dan bij mannen (22%). 1 op de 5 respondenten geeft daarnaast aan dat de partner te weinig zelfvertrouwen heeft in bed, wat mannen dan ook dubbel zo vaak aangeven (30%) als vrouwen (15%).

Er is een opvallende link tussen ontevredenheid en zelfvertrouwen in bed: Belgen die algemeen eerder ontevreden zijn over hun seksleven, geven namelijk in 4 op de 10 gevallen aan dat ze weinig zelfvertrouwen hebben in bed, waar slechts 23% van de Belgen die wel tevreden zijn dat aangeeft. Belgen die eerder ontevreden zijn geven ook vaker aan (44%) dat hun partner te weinig zelfvertrouwen heeft, tegenover slechts 13% van de tevreden respondenten. En dat is niet zo vreemd volgens Goedele. “Niets is zo ON-sexy als onzekerheid in bed. Je hebt absoluut geen perfect lichaam nodig om sexy te zijn. Het is veel belangrijker dat je je goed in je vel voelt en dat je jezelf verzorgt. Op die manier creëer je voor jezelf een sterke basis waarmee die sexyness vanzelf komt.”

“Niets is zo ON-sexy als onzekerheid in bed. Je hebt absoluut geen perfect lichaam nodig om sexy te zijn. Het is veel belangrijker dat je je goed in je vel voelt en dat je jezelf verzorgt”

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3 4
bekijk op één pagina

Meer over seks: