Home Psycho & Relatie Daarom is donderdag vanaf nu jullie date-dag

Daarom is donderdag vanaf nu jullie date-dag

Daarom is donderdag vanaf nu jullie date-dag

Samen op date gaat is goed voor je relatie. Daarom lanceert Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen een nieuwe campagne die ons moet aanzetten regelmatig op date te gaan. “Maak van donderdag date-dag en blijf ook partner met je beste vrienden”, klinkt de slogan van de campagne.

Stress op het werk, thuiskomen en een berg huishouden hebben en nog wat tijd met de vriendinnen… Door ons hectisch leven, leven we als koppel al snel langs elkaar door. Daar wilt Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen iets tegen doen. De campagne ‘Tijd voor je relatie‘ moet ons niet alleen allemaal op donderdag op date laten gaan, maar vooral laten werken aan onze relatie.

Lees ook: 10 x een originele date

“Onderzoekers zeggen dat een goede relatie belangrijk is voor ons geluksgevoel én belangrijk is voor onze kinderen”, vertelde Jo Vandeurzen in Hautekiet op Radio 1. “De bedoeling is niet per sé dat iedereen op donderdag gaat daten, maar wel dat er tijd wordt gemaakt voor elkaar en dat er op een ludieke manier wordt getoond dat je moet werken voor een goede relatie.”

Lees ook: Dé 9 tips voor een goede relatie door experten

Maar donderdag op date gaan is natuurlijk niet voldoende voor een geslaagde relatie. Op de website van de campagne vind je nog allemaal tips voor een goede relatie. Meer tips voor je welzijn vind je hier. Onderzoek toonde trouwens ook aan dat een gelukkige partner ons gezonder maakt (lees er hier meer over), en dat zal de minister in tijden van begroting en besparingen graag horen.

Meer over relaties & welzijn:

SOURCE: Radio 1