De magie van de maretak: Ellen en Nicks paden kruisten voor het eerst op oudejaarsavond

Hoewel het eindejaar veel mensen uit de echt doet scheiden, zorgt de magie van de maretak evengoed voor de nodige vonken. De paden van Ellen en Nick kruisten voor het eerst op oudejaarsavond in 2015, maar het was uiteindelijk Tinder die voor de eerste date zorgde.

Ellen: “Ik had een relatie die eigenlijk al twee jaar aanmodderde. In het najaar van 2015 had ik eindelijk besloten er korte metten mee te maken. Ik ben alleen op vakantie vertrokken naar Costa Rica, focuste me op sporten en gezond eten en volgde een cursus mindfulness. Ik was in een goede state of mind en stond opnieuw sterk in mijn schoenen. Ik hoefde niet per se iemand in mijn leven te hebben en besloot het leven op me te laten afkomen.”

“Op oudejaarsavond was ik eigenlijk van plan om een keertje niets te doen. Ik vond het een geforceerde bedoening, tot een vriendin me toch overtuigde om mee te gaan naar een feestje in Plein Publiek in Antwerpen. Via de barman heb ik last minute nog een ticket kunnen bemachtigen. Toen Nick binnenliep, trok hij instant mijn aandacht. Ik kon niet stoppen met kijken. Was hij er met een vriendin? Kijkt hij naar mij? Heel tienerachtig, ik weet het. Uiteindelijk heb ik die avond niets tegen hem durven te zeggen. Toen ik op nieuwjaarsdag alleen wakker werd, besloot ik dan maar wat door Tinder te scrollen. Na twee keer swipen kwam ik Nick tegen en stuurde ik hem alsnog een berichtje. We besloten de dag erna af te spreken.”

Nick: “Zelf was ik al een tijdje single. Op mijn vierentwintigste heb ik een mentale klik gemaakt en ben ik terug gaan studeren. Kort daarna ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Ik heb daardoor nooit echt een vaste relatie toegelaten, maar was op een punt gekomen dat ik bereid was om de liefde een kans te geven. Zoals elke Belg op oudejaarsavond had ik echter een beetje gedronken om in de sfeer te geraken. Tot op heden hou ik daarom strategisch vol dat ik Ellen die avond niet gezien heb. Toen ik de volgende dag een berichtje van haar kreeg, was mijn eerste gedachte dat haar profiel wel niet echt zou zijn. Ze had een professionele foto en ik vond haar superknap. Ik dacht dat er wel een 56-jarige man achter zou zitten. (lacht) Ik herinner me zelfs nog wat ze stuurde: ‘Toeval bestaat niet’.”

Ellen: “Toen Nick binnenkwam, had hij duidelijk nog last van zijn kater, maar wanneer we eenmaal begonnen, raakten we maar niet uitgepraat. We hadden om één uur afgesproken in een koffiebar, waar we om zeven uur werden buitengezet. Twee weken later zijn we ergens gaan eten en hebben we voor het eerst gekust. En dan was het hek van de dam. Na twee maanden woonden we samen, een jaar later heeft hij me ten huwelijk gevraagd terwijl ik zwanger was van onze oudste dochter en nog een jaar later werd onze tweede dochter geboren.”

Nick: “Snelle beslissingen maken, is een trend in onze relatie. Dat gebeurt er als je twee ondernemers samen zet. Een nieuw jaar voelt ook altijd aan als een moment om te resetten. Iedereen heeft goede voornemens en dat zorgt ervoor datje ook sneller in iets nieuws gaat stappen. Al is ‘snel’ in ons geval een understatement.”

Meer romantiek:

Tekst: Jorik Leemans – Beeld: Liesbet Peremans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content