De magie van de maretak: Op kerstdag wisselden Andreas en Eva hun eerste kus uit

Hoewel het eindejaar veel mensen uit de echt doet scheiden, zorgt de magie van de maretak evengoed voor de nodige vonken. Zij kusten voor ’t eerst met kerst, en genieten nog altijd na... Na een concert op kerstdag 2013 wisselden Andreas en Eva hun eerste kus uit.

 

Eva: “Op kerstavond was ik bij mijn ouders in Oost-Vlaanderen blijven slapen, maar op kerstdag had ik het wel stilaan gehad met de kerstfeestjes. Als er twee dagen lang aan je gevraagd wordt of je nog steeds niemand ontmoet hebt, wil je graag weg, geloof me. Ik kreeg een sms van een vriendin die in de Antwerpse club Trix werkte met de vraag of ik geen zin had om er die avond naar een optreden van Mauro Pawlowski te komen. Ik ben toen rechtstreeks van de feesttafel naar het concert gegaan, omdat ik nood had aan een écht feestje.”

“Andreas en ik kenden elkaar al langer omdat we voor hetzelfde bedrijf werkten, maar waren niet echt close. Eigenlijk hadden we een Foursquare-relatie: we kwamen elkaar telkens tegen op dezelfde festivals, concerten of op café. De vonk was er langs mijn kant, maar ik ging ervan uit dat hij wel een lief zou hebben. Toen ik zag dat hij ook op het feestje was, was ik stiekem wel blij. Andreas leek ook opgetogen om me te zien, al kon dat ook zo lijken door de wijn die ik tijdens het kerstfeest gedronken had.” (lacht)

Andreas: “Wij hadden die dag geen kerstfeest met de familie, maar het was wel samen met mijn broer en schoonzus dat ik naar het concert van Mauro was afgezakt. Heel toevallig waren er veel mensen aanwezig uit mijn dichte kring. Mijn pa, enkele vrienden… Noem het dus gerust een kerstfeest op locatie. Het klopt dat Eva en ik elkaar heel vaak tegen het lijf liepen. Op een festival had mijn broer zelfs al eens gepolst of Eva niets voor mij zou zijn. Ik was erg aangetrokken door haar levenservaring. We hebben een leeftijdsverschil van negen jaar, maar dat maakte net dat ik wist dat er weleens meer in kon zitten dan een gewone flirt.

Eva: “Ik heb toen de bewuste beslissing gemaakt om de hele avond bij Andreas te blijven staan, een onhandige move die blijkbaar iedereen was opgevallen. Toen zijn schoonzus doorging, zei ze zelfs: ‘Tot binnenkort, hé!’ Aan de bar kwam een gemeenschappelijke concertvriend ons een pintje brengen. ‘Jullie zijn zo mooi samen! Vertrek maar na dit pintje’. We trokken het nog wel een tijdje, maar toen we uiteindelijk samen vertrokken, hebben we elkaar gekust op het punt waar onze fietsroutes uit elkaar liepen.

Andreas: “De feestperiode, en vooral Eva’s agenda, maakte dat we in het begin niet erg vaak konden afspreken. Toch zijn we vrij snel op date gegaan en was er meteen een gelijkgestemde klik. Met Valentijn besloot ik dan ook iets speciaals te doen. Ik had Sincerely Average, het album van de groep waarmee Mauro met kerst optrad,  gekocht en verstopte die bij Eva thuis toen ze ging skiën met vrienden. Ik stak er een briefje bij: ‘Herinnering aan onze eerste kus die allesbehalve average was’. Nadien ben ik nooit nog zo romantisch geweest, bedenk ik me nu.” ( lacht)

Meer lezen:

Tekst: Jorik Leemans – Beeld: Liesbet Peremans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content