• Je hoeveelheid aandacht is beperkt. Het is belangrijk om te weten over hoeveel aandacht je ongeveer beschikt op een dag. Dat hangt natuurlijk af van dag tot dag en van persoon tot persoon. Hoe beperkter je aandacht, hoe slimmer je ermee moet omgaan.
  • Je kunt/moet aandacht trainen en managen. Veel mensen gaan door het leven met een vrij lage aandachtspanne en vaak is dat voldoende. Maar niet altijd. Gelukkig kan je je aandacht trainen. Inzicht en motivatie zijn hierbij key, maar ze zijn niet alles. Die motivatie moet omgezet worden in daden. Vergelijk het met lopen: het is belangrijk om te beseffen dat lopen goed is voor je conditie, maar het is nog veel belangrijker om ook echt je loopschoenen aan te trekken en daadwerkelijk te gaan lopen.
  • Gezond leven helpt. Net zoals bij bijna alles in het leven, heeft ook je aandacht baat bij een gezonde levensstijl. Je moet daarom niet noodzakelijk een gezondheidsfreak worden, maar een beetje werken aan een healthy lifestyle kan zeker geen kwaad.
  • Je vermogen tot aandacht varieert doorheen de dag. Sta even stil bij wat voor soort mens je bent. Ben je een echte vroege vogel en spring je om zes uur ’s ochtends vol energie uit bed? Of ben jij net die nachtuil die de hele nacht kan doorgaan, maar die overdag niet wakker te houden is? Het is handig om te weten wat voor type je bent en welke uren voor jou dus het meest productief zijn. Probeer de activiteiten die je aandacht nodig hebben zoveel mogelijk te plannen tijdens deze uren.

Ga op zoek naar je a-plek

Neen, we hebben ons hier niet vergist van letter, het gaat wel degelijk om de a-plek. Niet alleen het tijdstip waarop je seks hebt, is belangrijk. Ook de plek is van groot belang. Meestal wordt hier niet zozeer over nagedacht en trekken koppels zich terug in de slaapkamer. Maar is dat wel zo’n goed idee? In de slaapkamer spendeer je heel wat tijd al slapend en is het dus niet zo raar dat ons lichaam daar automatisch een beetje moe wordt. En wat als de seks de voorbije weken niet zo denderend was in de slaapkamer? Heb je dan echt nog zin om daar je seksleven nieuw leven in te blazen? Als je op een intense manier seks wilt beleven, met een helder hoofd, kan het helpen om een nieuwe plek te zoeken die daarvoor optimaal is ingericht en waaraan niet al te veel negatieve associaties kleven. Denk bijvoorbeeld aan een weekendhuisje of je kunt een stuk van de zolder of leefruimte inrichten als perfecte spot voor een gezellige tête-à-tête (of meer).

1 2
bekijk op één pagina

Meer over seks & relaties:

SOURCE: Foto Alexander: KOEN BLANCKAERT