Deze 5 dingen doen succesvolle mensen voor ze gaan slapen

De dingen die je doet voor je gaat slapen hebben een grote invloed op je humeur en energielevel van de dag erna. Bovendien beïnvloedt het hoe goed je nachtrust is. Iets wat succesvolle mensen maar al te goed begrijpen. Ze hebben meestal een vaste routine en gaan rond hetzelfde uur slapen. Dit zijn 5 dingen die succesvolle mensen doen voor ze onder de lakens kruipen.

1. Ze lezen

Experten zijn het erover eens dat lezen het allerlaatste is dat succesvolle mensen doen voor ze gaan slapen. Onder andere Michael Kerr, een internationale spreker en auteur van boeken ‘You Can’t Be Serious!’ en ‘Putting Humor to Work’ zegt dat hij meerdere bedrijfsleiders kent die net voor ze gaan slapen even lezen. “Het gaat dan niet enkel over bedrijfsliteratuur, maar ook andere boeken. Ze geloven dat het informatie verschaft, maar vooral ook dat het creativiteit boost.”

Inspiratie nodig? Hier vind je 5 heerlijke boeken om nu te lezen.

2. Ze sluiten het internet af en nemen afstand van het werk

Hoewel succesvolle mensen over het algemeen veel met hun werk bezig zijn, zijn ze voor het slapengaan zeker NIET bezig met werk. Ze checken hun mails niet en blijven niet tobben over werkzaken. “Het laatste wat je nodig hebt voor je gaat slapen is je werkmails checken”, zegt Michael Woodward, organisatiepsycholoog en auteur van ‘The YOU Plan’. “Geef jezelf een pauze tussen de laatste mail die je leest en voor je in bed gaat liggen. Het idee is om je werk uit je hoofd te kunnen zetten voor je gaat slapen. Het zal je nachtrust en je productiviteit van de dag erna alleen maar ten goede komen.”

3. Ze maken een to-do lijst

“Je hoofd leegmaken is essentieel voor een goede nachtrust”, zegt Michael. “Daarom maken succesvolle mensen meestal een lijst met to-do’s waar ze nog niet aan toekwamen. Op die manier schrijven ze het van zich af en blijft het niet in hun hoofd rondspoken ’s nachts.”

4. Ze spenderen tijd met familie

“Voor je algemene welzijn is het belangrijk wat vrije tijd met je familie te besteden”, zegt Michael. “Neem tijd om met je partner te praten, help je kinderen met het huiswerk of speel met de hond. Even tijd om helemaal los te komen van het werk.”

5. Ze gaan positief slapen

Het is verleidelijk om de minder positieve dingen vandaag gebeurden te blijven overlopen in je hoofd. Hoe slecht hun dag ook was, succesvolle mensen slagen erin hun pessimistische gedachten uit te zetten omdat die enkel meer stress creëren. “Focus liever op de positieve dingen die gebeurden en relativeer de minder positieve. Vier successen, hoe klein ook.” Zelf graag wat optimistischer? Hier vind je 7 tips om écht positief te zijn.

Meer artikels over wat we kunnen leren van succesvolle mensen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content