Deze 5 slaapkamersignalen wijzen op een nakende echtscheiding

Niet altijd evenveel zin hebben of op een ander moment zin hebben in seks is helemaal geen probleem. Zolang je er maar over praat. Maar sekstherapeuten verklapten aan Huffington Post welke signalen uit de slaapkamer wél wijzen op een nakende echtscheiding.

Willen jullie de spanning terug een beetje extra doen oplaaien? Lees dan zeker even deze tips. 

Huffington Post vroeg aan verschillende sekstherapeuten wat volgens hen hét slaapkamersignaal was van een nakende echtscheiding. Dit waren hun antwoorden.

1. Geen seks hebben

Koppels die geen seks hebben en waar de fysieke connectie volledig ontbreekt, dreigen uit elkaar te groeien. Vaak vermijden ze niet alleen seks, maar ook de communicatie erover. Dat zorgt dan weer tot een nog dieper gevoel van eenzaamheid voor de partners, en is daarom vaak een voorbode van een echtscheiding. Ben je seksueel gefrustreerd? Praat er dan over met je partner en zeg hem/haar hoe hard je de affectie mist.”

Hier lees je wat volgens een scheidingsadvocaat dé drie grootste fouten zijn van koppels

2. Een van de partners voelt zich niet gewild

“Je gewild voelen is erg opwindend, dat geldt vooral voor vrouwen. Wanneer een partner er niet in slaagt een vrouw het gevoel te geven dat hij haar écht wilt, is dat niet goed voor hun seksleven. Spendeer tijd aan seks, communiceer erover en zorg dat je je partner het gevoel geeft dat hij je helemaal wild maakt.”

Hier ontdek je wat dé sleutel is tot een goed seksleven, volgens de wetenschap

3. Bedrog heeft voor een dipje in je seksleven gezorgd

Dat je vertrouwen gebroken is na bedrog, is volkomen normaal. Dat heeft heel wat tijd nodig. Maar ook je seksleven en de zin in je partner hebben tijd nodig. “De ‘bedrieger’ moet het vertrouwen terugwinnen, ondertussen moet de ‘bedrogene‘ zich afvragen waartoe het bedrog heeft geleid. Je seksleven moet opnieuw opgebouwd worden. Als de ‘bedrieger‘ de andere vrouw of man blijft zien, is het haast onmogelijk om de brokken nog te lijmen.”

Lees hier de straffe getuigenis: “Ik hou van mijn vrouw, waarom bedrieg ik haar dan?”

4. Er is geen fysieke aantrekkingskracht

Fysieke aantrekkingskracht blijft ook in langdurige relaties heel belangrijk. Soms laat een van de partners zichzelf volledig gaan. Uiteraard, je hebt stress, het werk, je huwelijk, familie en sociaal leven... Maar het feit dat één van de partners zich volledig laat gaan, is soms een teken van opgeven. Het leven opgeven en ook het huwelijk opgeven. Jezelf  blijven verzorgen is dus écht noodzakelijk.”

Lees ook wat dé doodsteek voor je relatie is 

5. Seksuele interesses worden weggelachen

“We willen allemaal verschillende dingen: als je partner je vertelt dat hij graag een rollenspel wilt of gedomineerd wil worden, is lachen en over iets anders beginnen écht het ergste dat je kunt doen. Dingen tegen je zin doen hoeft natuurlijk niet, maar alles moet bespreekbaar zijn. Deel al jullie seksuele fantasieën met elkaar en bespreek ze. Je moet met elkaar kunnen babbelen zonder angst om veroordeeld of uitgelachen te worden.”

Meer artikels over relaties & seks:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content