In deze periode worden de meeste kinderen verwekt

Onderzoek heeft aangetoond dat oktober de meest vruchtbare maand van het jaar is. Niet verwonderlijk eigenlijk, want met die koude temperaturen kruip je liefst van alles lekker knus tegen elkaar.

Lees hier ook waarom de herfst hét seizoen is voor je seksleven

In oktober delen we veel de lakens, dat lijkt toch zo als we de geboortecijfers bekijken. Uit statistieken van de Belgische overheid blijkt dat meer baby’s geboren worden in juli. En kleine rekensom leert ons dat we het graag extra gezellig maken tijdens die koudere herfstdagen.

Groot verschil

En dat verschil is best groot. Er vinden gemiddeld 10.368 geboortes plaats per maand. In juli ligt dat echter beduidend hoger met zo’n 11.240 geboortes. In oktober worden dus maar liefst 8,4% meer kinderen verwekt dan in andere maanden.

Licht en temperatuur

Waarom oktober de vruchtbaarste maand is, is niet volledig duidelijk. Je zou denken dat het is omdat je bij die eerste koude het graag wat gezelliger maakt. Maar er zijn verschillende theorieën. Zo zijn bij dieren de seizoen van groot belang, bij de mens zou dat ook wel eens kunnen zijn. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat de ideale omstandigheden om in Europa zwanger te worden, afhankelijk zijn van licht en temperatuur. Een vroege herfstdag zou ideaal zijn, want het is nog vrij licht en de temperaturen schommelen tussen 10 en 20 granden celcius. Als die theorie klopt, zou het aantal verwekkingen deze oktober dus wel eens een pak lager kunnen liggen door de warme nazomer. Wordt vervolgd.

 

Meer over relaties & seks:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content