Dit is wat je volgens wetenschappers best doet na een hevige ruzie

Ruzie gehad? In plaats van te blijven mokken, kun je maar beter knuffelen. Dat zeggen althans wetenschappers die een onderzoek deden. “De stress ligt aanzienlijk lager als je hebt geknuffeld.”

Voor het onderzoek werden 404 mannen en vrouwen geïnterviewd over ruzies die ze in het verleden maakten. Er werd gepolst hoe ze na de ruzie de strijdbijl begroeven en hoe ze zich voelden.

Hug it out

‘Hug it out’ of ‘knuffel het weg’, is de boodschap. Mensen die ruzie hadden gehad, keken er achteraf positiever op terug als ze na de discussie eens goed geknuffeld hadden. Ruzie met je beste vriendin of een stevige discussie met je partner? Neem hem of haar na de ruzie eens goed vast en laat het los. Bekijk wél iedere situatie afzonderlijk, want na een ruzie met je baas, zou je het alleen nog maar ongemakkelijker kunnen maken, als je die spontaan begint te knuffelen. Even nadenken dus. 😉

Tips om je ruzie op te lossen:

  • Blijf kalm en luister naar elkaar.
  • Praat in de ik-vorm. Zeg bijvoorbeeld ‘ik vind het niet leuk dat er sokken slingeren, ik word er onrustig van”, in plaats van “jij moet ook altijd je sokken laten slingeren.”
  • Spreek duidelijk uit wat je verwacht of wat je wens is.
  • Zoek samen een oplossing en geef elkaar een dikke knuffel.

Meer tips om ruzies op te lossen:

Bron: Libelle

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content