Dit zijn de grootste afknappers tijdens een date volgens ons mannenpanel

Als vrouwenblad laten we graag sterke, inspirerende vrouwen aan het woord. Maar voor één keer keren we de rollen graag eens om. Wij vroegen mannen naar hun visie en ervaringen. Vandaag: dit vinden mannen de grootste afknappers tijdens een date.

8 x de grootste afknappers van mannen

Pieter (38): “Klagen en zagen is niet aantrekkelijk”

“Wat ik echt vervelend vind tijdens een date: een vrouw die de hele tijd loopt te klagen. Over haar ex, over het werk en de collega’s, over corona... Natuurlijk moet je je ongenoegen kunnen uiten. Maar daarnaast wil ik vooral met iemand plezier kunnen maken en dingen kunnen relativeren. En dat verhaal over je collega die roddelt en minder hard werkt dan jij, hoef ik echt geen tien keer te horen.”

Gert (34): “Ik hecht heel veel belang aan een vrouw haar stem”

“Het klinkt misschien wat vreemd, maar ik vind de stem van een vrouw heel belangrijk. Het accent, hoe luid ze spreekt, het timbre... Ik kan er enorm door aangetrokken worden, maar het omgekeerde kan helaas ook, ik kan echt afknappen op een rare stem. Daarnaast is natuurlijk ook wat ze zegt belangrijk. Als het gesprek niet vlot loopt, vind ik het al snel ongemakkelijk worden. En dat is voor mij een duidelijk signaal: er komt geen tweede date.”

Stijn (32): “Mannen die enkel over zichzelf praten, vind ik niks”

“De grootste afknapper vind ik zelfingenomenheid. Een man die arrogant doet of die enkel over zichzelf spreekt, vind ik niks. Ik vind het heel leuk dat je 10 talen spreekt, een instrument bespeelt en elke dag een halve marathon loopt, maar het moet wel nog geloofwaardig klinken. Natuurlijk moet je over je leven kunnen vertellen, maar liefst zonder te stoefen. Ook bezittingen of loon maken iemand niet aantrekkelijker als iemand er mee op loopt te scheppen. Ook heel ergerlijk: telkens als je een verhaal vertelt, begint de ander met ‘dat heb ik ook meegemaakt’, om vervolgens heel het gesprek over te nemen. Gelukkig zijn er ook heel leuke mannen hoor (lacht).”

Steven (44): “Ze stuurde haar eten terug zonder deftige reden”

“Sinds mijn scheiding – nu twee jaar geleden – ben ik nog niet heel vaak terug op date geweest. En de afspraakjes die ik had, waren niet bepaald succesvol. Mijn ergste was er eentje met een vrouw die ik leerde kennen via Tinder. Ze was heel knap, had leuke hobby’s en leek oprecht geïnteresseerd in mij. Maar toen we op restaurant zaten en ze heel onvriendelijk was tegen de ober, met haar vingers knipte om die te lokken en haar eten terugstuurde omdat het niet goed genoeg was, voelde ik plaatsvervangende schaamte. Ik kon niet wachten om uit dat restaurant weg te geraken, en heb mij geëxcuseerd tegenover de ober toen ze even op het wc was. Voor mij zegt dat alles: hoe kun je zo onvriendelijk zijn tegen mensen?”

“Dat verhaal over die collega die minder hard werkt of die ex die je niet genoeg aandacht gaf, hoef ik geen tien keer te horen”

Tibeau (23): “Betalen mag niet vanzelfsprekend zijn”

“Ik zit op kot en ga regelmatig op date. Natuurlijk weet ik wel dat vrouwen verwachten dat je als man trakteert. Als student is dat alleen niet altijd zo evident. Als een vrouw het maar heel vanzelfsprekend vindt dat ik alles voor mijn rekening neem, stoort mij dat enorm. Als ze voorstelt om mee te betalen, ben ik vaak geneigd om te zeggen dat het niet hoeft. Maar ik vind het maar normaal dat ze het op zijn minst voorstelt. Wij mannen moeten toch niet altijd de geldschieter zijn.

Dieter (42): “Te veel schrijffouten ergeren me mateloos”

“Hoewel ik sceptisch was, ben ik tijdens de coronacrisis op Tinder overgestapt. Helaas ben ik niet zo’n fan. Vaak zijn het heel speciale types en op zijn zachtst gezegd ‘bijzondere’ foto’s. Maar wat me het meest irriteert? Het aantal spelfouten die je leest. Ik ga zeker niet de fouten zitten zoeken, en misschien is het ouderwets, maar ik knap er op af.

“Op restaurant voelde ik plaatsvervangende schaamte. Hoe kun je zo onvriendelijk zijn tegen een ober?”

Gert-jan (35): “Als ze dertig kilo zwaarder is dan op haar foto, vind ik dat een probleem”

“Dankzij online daten is het veel gemakkelijker om je anders voor te doen. Dat vind ik een enorme afknapper. Ik begrijp niet waarom vrouwen foto’s van jaren geleden gebruiken. Ik had lange gesprekken met een vrouw en we planden een date. Toen ik aankwam, zag ze er opeens veel zwaarder uit dan in het echt. ‘Ik heb oude foto’s gebruikt’, klonk het. Ik heb eerlijk gezegd dat ik niet meer op date wilde gaan. Ik doe niet aan fatshaming en het ging mij zeker niet enkel om het gewicht. Maar eerlijkheid is de basis van alles, ik voelde mij belogen.

Stefan (34): “Niet enkel het oog wil wat”

“Ik ga er niet over liegen: in de eerste plaats kijk ik naar uiterlijk voor ik op een vrouw afstap of haar aanspreek op datingapps. Maar niet enkel het oog wil wat. Heeft ze weinig te vertellen, komt ze niet zo slim over of ze lijkt ze nergens gepassioneerd over, dan is het voor mij snel afgelopen. Hoe knap ze ook is.”

Meer visies van de man:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content