Een geluk bij een ongeluk: Marie ontdekte haar échte passie nadat ze haar droomjob verloor

Soms lijkt het alsof je leven dramatisch uit de bocht gaat. Maar wie niet bij de pakken blijft zitten, weet: via die bocht kom je evengoed uit bij de weg naar geluk. Het ontslag van Marie voelde als een mokerslaag, maar ze ontdekte haar andere talent.

Marie, verloor haar droomjob bij VTM, maar vond een tweede passie in het geven van interieuradvies

Marie (47): “Ik herinner me nog levendig de openingsshow van VTM in 1989. Vanaf dat moment was het duidelijk: ik zou daar ooit gaan werken. Andere mensen vonden het een ‘brolzender’, maar ik was meteen verkocht. Ik stemde mijn studies er zelfs op af, er was geen plan B. In 1997 begon ik als stagiair en vijftien jaar lang bouwde ik een boeiende carrière uit op de nieuwsdienst. Van Royalty tot de radio: ik heb het allemaal gedaan. Ik ontmoette er de vader van mijn kinderen en de collega’s waren mijn vrienden. Er was geen leven naast VTM. Ik werd deel van het meubilair, alsof ik er altijd al was geweest.

“Ik besloot mijn hart te volgen, trad serieus buiten mijn comfortzone, maar het werd een succes”

“Maar toen volgde een donderslag bij heldere hemel. In 2012 kwam er een nieuwe hoofdredacteur met wie het niet klikte, en die heeft me van de ene dag op de andere ontslagen. Ik werd het kantoortje in geroepen en binnen het uur moest ik buiten zijn, begeleid door de security. Alsof ik een crimineel was! Het was enorm traumatisch, maar binnen heb ik geen traan gelaten. Dat gunde ik hem niet. Eenmaal op de parking heb ik wel gehuild als een klein kind.”

“Ik maakte een rouwproces door, kroop in bed en voelde me lusteloos. Maar na een drietal weken heb ik mijn moed bij elkaar geraapt en besloten om als zelfstandige aan de slag te gaan. Ik ben lifestyleprogramma’s voor verschillende zenders beginnen maken. Zo deed ik de redactie van het programma Grootse Plannen, waarin interieurs een make-over kregen. Ik voelde me daar heel goed bij, het onderwerp lag me. Ik was altijd al geïnteresseerd in binnenhuisinrichting en had jaren voordien zelfs een interieuropleiding bij Syntra gevolgd, maar nu kon ik me er echt in smijten. Ik besloot mijn hart te volgen, verliet de tv-wereld en werd interieurspecialist. Ik trad serieus buiten mijn comfortzone, maar al doende leer je. Ik volgde een hele resem opleidingen en kreeg steeds meer ervaring. Ik bouwde een netwerk uit, ging naar professionele beurzen en bezocht groothandels. Daarnaast begon ik met stylings voor tijdschriften. Ik leerde fotograferen en kon daardoor op het juiste moment van het seizoen de beste sfeerfoto’s maken. Uiteindelijk heb ik zo ook een interieurboek gemaakt. Het werd een succes en de rechten zijn zelfs verkocht aan een uitgever in de VS, waar ze toe zijn aan een derde druk. Inmiddels werd ik ook gecontacteerd door het interieurmerk Flamant; ze namen me in dienst als deco-manager. Alles wat ik heb geleerd, komt samen in deze nieuwe job.”

mariemasureel.be

Meer getuigenissen van lezeressen:

Tekst: Evelien Rutten – Beeld: Rebecca Fertinel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content