Feelings Grote Burn-outplan: van ’toxische stress’ naar leven in veerkracht

We leven in hectische en mentaal ontwrichtende tijden: terwijl stijgende gas- en energiefacturen en een oorlog op Europees grondgebied ons verlangen naar stabiliteit en zekerheid ondermijnen, zorgen doorgedreven perfectionisme, een ‘picture perfect’ Instagramcultuur én een torenhoog tempo op de werkvloer dat er zich aardig wat druk op onze schouders nestelt. Het resultaat? Een generatie werknemers die massaal gevloerd wordt door stress en burn-out.

Voor Feeling de hoogste tijd om het fenomeen grondig onder de loep te nemen. Wat maakt leven in onze moderne wereld precies zo stresserend? Welke gevolgen heeft een overdosis chronische stress op ons lichaam én op onze geest? Hoe herkennen we een brein dat afstevent op burn-out? Wat kan de werkvloer doen om werknemers te beschermen? En wanneer de alarmbellen dan toch luidkeels aan het rinkelen gaan: hoe grijpen we dan nog tijdig in om een effectieve uitval te voorkomen?

Het antwoord op deze en nog veel meer andere vragen lees je de komende weken – samen met heel wat antistress en -burn-out tips – in het grote Feeling Burn-outplan op feeling.be.

Feelings grote Burn-out plan: expertise én tips

Met professor en burn-out experte Elke Van Hoof hebben we het over het verschil tussen ’toxische’ en ‘gezonde’ stress en over hoe je die twee zoal van elkaar leert onderscheiden om een burn-out te voorkomen. Arbeidspsychologe Kathleen Van Gronsvelt en burn-out-experte Eva Geluk lichten ons in over de impact van een gezonde werksfeer op ons mentaal welzijn, terwijl klinisch psycholoog Thijs Launspach, docente aan The School of Life Reine Rek en psychiater-fenomenoloog Dirk De Wachter dan weer een paar maatschappelijke pijnpunten én mogelijke oplossingen blootleggen.

Professor-neuroloog Steven Laureys en neurotherapeut Tom De Prest ten slotte benadrukken de kracht van ons eigen lichaam, meditatie en mindfulness om stress draaglijker te maken, terwijl hoofddiëtist aan het UZA Michael Sels het belang van sport en gezonde voeding daarvoor dan weer voor ons uitlicht. Met de hulp van dit uitgebreide panel van experten hopen we dat ons burn-out plan voor jou dienst kan doen als een praktische gids vol verruimende inzichten én concrete tips: weg van toxische stress, op naar een leven met meer rust en veerkracht.

Meer lezen over stress en burn-out:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content