Friends with benefits: Lisa (33) heeft met Isabel (35) een persoonlijke styliste

Bij ‘Friends with benefits’ denken we meteen aan de seksuele variant. Maar dit duo toont dat er nog veel andere ‘benefits’ zijn die een vriendschap uitzonderlijk kunnen maken.

Lisa: “Ik heb kleding nooit belangrijk gevonden. Als kind al was ik het meisje dat weigerde om broekkousen aan te doen en nieuwe outfits onaangeraakt in de kast liet hangen, tot grote frustratie van mijn moeder. Een probleem heb ik dat nooit gevonden, tot ik tiener werd en kleding belangrijker begon te worden. Outfits samenstellen: ik kon het gewoon niet. Soms probeerde ik het wel, maar dan voelde ik er me zo onzeker over dat ik de dag erop toch weer koos voor de simpele jeans met trui. Zo onopvallend en simpel mogelijk. Ik ben de vrouwelijke versie van Steve Jobs, die zijn outfits in het zevenvoud kocht en elke dag hetzelfde droeg. Dát lijkt me pas handig.”

Isabel: “Lisa haat shoppen. Ik vind het heerlijk. De basis voor een perfecte vriendschap! ( lacht) Voor 2012, toen ik nog advocate was, ging ik heel vaak winkelen. Ik hoefde niet op geld te letten en kocht gewoon wat ik mooi vond. Het was voor mij pure ontspanning. Maar in 2012 richtte ik met een andere vriendin een eigen cosmeticamerk op, Cîme, en dat bracht met zich mee dat ik het plots met veel minder moest doen. We investeerden vooral in de zaak en ik had een veel beperkter budget om mee te winkelen. Meer nog: ik heb zelfs enkele jaren géén kleren kunnen kopen.”

“Lisa haat shoppen. Ik vind het heerlijk. De basis voor een perfecte vriendschap!”

Lisa: “Toen ik op een avond Isabel aansprak over hoe onzeker de afwezigheid van mijn stijlgevoel me soms maakte, was ze direct enthousiast. ‘Ik zal met jou gaan winkelen’, zei ze. Ik stemde met milde tegenzin in, want ik voelde me best wel kwetsbaar.”

Isabel: “De boodschap was duidelijk: geen vijf winkels in en uit lopen, maar gericht kleren kopen. Het was een schot in de roos. We kozen één boetiek uit en ze had een hele garderobe. Je had de blik op het gezicht van de eigenares moeten zien!”

“Vóór ik met Isabel ging winkelen, stapte ik weleens een keten in om met drie stukken buiten te komen waarvan ik eigenlijk wel wist dat ik ze nooit zou dragen. Isabel stapte een winkel binnen waar ik nog nooit van gehoord had en stelde outfits samen”

Lisa: “Voor mij was het een verademing. Vóór ik met Isabel ging winkelen, stapte ik weleens een keten in om met drie stukken buiten te komen waarvan ik eigenlijk wel wist dat ik ze nooit zou dragen, omdat ik ze niet kon combineren. Isabel stapte een winkel binnen waar ik nog nooit van gehoord had en stelde outfits samen: die broek past bij die drie truitjes, die jurk heeft nog een jasje en schoenen nodig en ga zo maar door. We namen zelfs foto’s van elke combinatie, zodat ik die kon printen en elke ochtend kon kijken hoe het moest! ( lacht)”

Isabel: “Lisa weet dat ik niet ga winkelen in ketens. Ik ben zelf voorstander van duurzame fashion, Belgische ontwerpers en vintage. Met Belgische ontwerpers of te excentrieke outfits hoef ik bij Lisa niet aan te komen, maar voor duurzame fashion staat ze wel open. Ik vind het geweldig dat ik haar op deze manier kan helpen, mijn eigen passie kan beleven én toch mijn budget binnen de perken kan houden.”

Lisa: “Isabel en ik zien elkaar bijna wekelijks voor van alles en nog wat, maar twee keer per jaar gaan we samen shoppen. Dat is doelgericht een winter- of zomergarderobe inslaan, zodat ik zorgeloos toch goed voor de dag kan komen. En het werkt, want ik heb nog nooit zoveel complimenten gekregen én me zo zelfverzekerd gevoeld over mijn outfits als sinds zij mijn styliste is!”

Meer getuigenissen van lezeressen:

Tekst: Lisa Gabriëls – Beeld: Liesbet Peremans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content