Getuigenis: Camille vond op haar vijftigste een nieuw lief én een nieuw seksleven

In seniorseks staat ‘senior’ voor ‘zeer ervaren’. Want dat is seks na je vijftigste hoe dan ook. En anders dan wat de perceptie ons wil doen geloven, wordt daar volop van geprofiteerdCamille* (51) ontmoette vorig jaar de man van haar leven, die haar zelfvertrouwen en seksleven een boost gaf.

Camille’s verhaal

“Ik ben jarenlang single geweest, heb nooit kinderen gehad en leidde altijd een vrij en onafhankelijk leven. De laatste jaren had ik een minnaar, een man met een vaste relatie. Hij kwam af en toe bij mij langs en de seks was redelijk goed. We hadden het fijn bij elkaar, zonder verdere verwachtingen. Tot ik dit jaar een man ontmoette op wie ik stapelverliefd werd. We zijn inmiddels meer dan een half jaar samen en het gaat écht goed. Hij is vijf jaar jonger, maar dat maakt niets uit. Was ik vroeger regelmatig onzeker over mijn uiterlijk - ik ben lang niet meer zo slank als vroeger - dan is dat tegenwoordig totaal verdwenen. Mijn nieuwe vriend vindt alles prachtig aan mij en dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Hij vindt dat ik lekker ruik, dat ik er goed uitzie, hij vindt me sexy. Al wat ik wil. Het maakt dat ik me soms opnieuw een twintiger voel. Qua verliefdheid althans. Al ben ik natuurlijk een stuk ouder en weet ik beter wat het leven te bieden heeft, die vlinders zijn nog even intens als vroeger.”

“Ook mijn seksleven heeft een enorme oppepper gekregen, we doen het vaak twee keer per dag. Heel leuk natuurlijk, maar ik besef dat het een tijdelijke toestand is, net als bij jongere koppels die stapelverliefd zijn. Ik moet er wel bij zeggen dat ik een hormonale behandeling volg, omdat ik in de menopauze zit en al jaren in een premenopauze zat. Die hormoonbehandeling helpt, ik weet zeker dat ik anders meer pijn zou ervaren tijdens de seks en er waarschijnlijk ook minder zin in zou hebben. Gelukkig dat er tegenwoordig goeie hormoonsubstituties verkrijgbaar zijn, dat maakt de menopauze er voor heel wat vrouwen minder lastig op.”

“Al ben ik een stuk ouder en weet ik beter wat het leven te bieden heeft, die vlinders zijn nog even intens als vroeger”

“Mijn omgeving zegt dat ik er stralend uitzie en veel rustiger overkom dan vroeger. Dat heeft waarschijnlijk te maken met een zelfzekerheid die je uitstraalt, met het gevoel dat je aantrekkelijk bent. Een jaar geleden voelde ik me heel anders. Het zit dus inderdaad voor een groot deel ‘tussen de oren’, zoals ze zeggen.”

“Intussen ben ik me ervan bewust dat die romantische verliefdheid van het moment ooit overgaat, net zoals dat vroeger het geval was. Maar ik ben ervan overtuigd dat er liefde voor in de plaats komt. Had tien jaar geleden tegen me gezegd dat ik pas na mijn vijftigste de man van mijn leven zou tegenkomen, ik had je nooit geloofd. Maar kijk, het ís mogelijk. En het is eigenlijk intenser dan ik het ooit heb beleefd, net omdat ik me zo goed bewust ben van mijn leeftijd. We hebben nog jaren te gaan als het goed is, tegelijk zijn we geen dertig meer. Dat geeft enerzijds een gevoel van rust, anderzijds maant het aan om toch vooral te genieten en geen tijd verloren te laten gaan.”

*Camille is een schuilnaam 

Meer lezen:

Door: Joanie De Rijke. Beeld: GettyImages.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content