Getuigenis: Kristien is single en geniet van haar vrijheid

Het aantal singles in Vlaanderen stijgt ieder jaar. Maar als je denkt dat ze wegkwijnen in een hoekje dan heb je het zeker mis. Single zijn wordt meer en meer geapprecieerd en er is zelfs een relatiestatus voor ontworpen. Maak kennis met de supersingle! Kristien is single en geniet van haar vrijheid.

Single but not ready to mingle

Ik heb nooit heel lange relaties gehad. In het begin was dat geen bewuste keuze, vroeger droomde ik van een gezin met kindjes. Al wilde ik eerst andere dingen doen: op mijn 17de woonde ik een jaar in de Verenigde Staten als uitwisselingsstudent, daarna zou ik wel voor een partner gaan. Maar gezondheidsproblemen rond mijn 25ste gooiden roet in het eten. In die periode wilde ik focussen op mijzelf en was ik niet bezig met mannen. Toen enkele jaren later mijn vriendinnen en leeftijdgenoten zich settelden, droomde ik wel nog van een man in mijn leven, maar dat hoefde zeker niet meteen.

Ik wilde reizen en genieten van het leven vóór ik me echt wilde binden. Op mijn 35ste was ik de ware nog niet tegengekomen en inmiddels was ik ervan overtuigd dat ik geen kinderen meer wilde. Dankzij mijn job in de reissector had ik kansen genoeg om te reizen en met kinderen zou dat moeilijker lukken. Een relatie aangaan met een vader zag ik daarom niet zitten. Ik hou erg van kinderen, maar het was een bewuste keuze om er zelf geen op te voeden. Dat voelt niet als een gemis, drie van mijn vier broers hebben kinderen. We hebben een hechte familie en ik geniet van de momenten met mijn neefjes en nichtjes.

Ik héb een soulmate. Hij is net als ik een supersingle, en het is zalig om met hem leuke momenten te delen

Geniet van het leven

Hoewel ik het daarna op sommige momenten nog weleens moeilijk had met mijn singlestatus, ben ik nu heel gelukkig met mijn leven. Dat komt omdat ik het vul met mensen en dingen die ik graag zie en doe. Ik heb veel vriendinnen en sport graag, zo ben ik aangesloten bij de Fietsvedetjes, een fantastische wielerclub voor vrouwen, we amuseren ons zowel op de fiets als ernaast. Daarnaast besteed ik tijd aan mijn familie en aan reizen natuurlijk. Omdat ik zo vaak in het buitenland geweest ben, ken ik interessante mensen over heel de wereld. Het is altijd uitkijken naar mijn volgende trip. Ik trek er met vriendinnen of mijn broers op uit.

Daarnaast heb ik mijn soulmate gevonden: Philip is mijn beste vriend en reispartner. Mensen vragen weleens of wij een koppel zijn en de reacties zijn soms raar als ik vertel dat dat niet zo is. Hij is net als ik een supersingle en het is gewoon zalig om leuke momenten te delen. Natuurlijk mis ik de romantiek van een relatie af en toe, maar het weegt niet op tegen al de andere dingen die me gelukkig maken. Liefde haal ik uit goede vriendinnen en mijn familie. Nee, ik zou niet meer willen wisselen met koppels. Ik voel me goed in mijn vel en geniet van mijn vrijheid. Omringd zijn door fijne mensen is voor mij het belangrijkste in het leven.”

Lees nog meer getuigenissen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content