Getuigenis: Lelie werd ‘de andere vrouw’ na een onschuldig zakelijk gesprek

Overspel heeft vele versies van de feiten. Een bedriegster, een bedrogene en een minnares geven elk hun relaas van de weg tussen gevaarlijk flirten en pure pijn.

Volgens de beroemde relatietherapeute Esther Perel gaan affaires niet over seks, maar over verlangen. Niet zozeer een verlangen naar een andere persoon, maar een verlangen naar een andere versie van onszelf, een verlangen om te ontsnappen aan de sleur van alledag, om te leven zonder handrem op. Drie lezeressen vertellen hoe dat onweerstaanbare verlangen bij hen of bij hun partner uitmondde in overspel.

De minnares

Lelie (34): “De andere vrouw. Ik heb altijd gezworen dat ik nooit iemand zou worden waar die term op geplakt kon worden. Ik zou nooit de schuld zijn van het lijden van een ander, ik zou mezelf altijd kunnen aankijken in de spiegel. Dat was wat ik mezelf wijsmaakte, maar ik heb gefaald.”

“Het begon onschuldig, met een paar grappige sms’en nadat we onze telefoonnummers hadden uitgewisseld om professionele redenen. Het was op een feestje bij gemeenschappelijke vrienden, en ik bood aan hem te helpen met de marketing voor zijn nieuwe zaak. Het was in eerste instantie een zakelijk gesprek, maar ik kon niet ontkennen dat ik gecharmeerd was door zijn ondeugende blik en zijn vanzelfsprekende zelfvertrouwen. Maar omdat hij samen met zijn vrouw op het feestje was aangekomen, riep ik mezelf al heel snel een halt toe. Ik mocht en zou hem niet op die manier bekijken. Zijn vrouw was een collega van mijn beste vriendin, en die sprak altijd vol sympathie over haar. Ik maakte mijzelf wijs dat ons gesprek puur business was, maar eigenlijk voelde ik die eerste avond al dat er chemie in de lucht hing.”

De minnares: ‘Ik werd de vrouw die ik nooit heb willen zijn, en ik ben er niet trots op

“Ik betrapte mezelf erop dat ik meer aandacht aan mijn make-up en mijn outfit besteedde dan gewoonlijk, toen ik de eerste keer met hem afsprak om het over de plannen voor zijn zaak te hebben. Als ik sterk was geweest, had ik na dat eerste gesprek de boot afgehouden, maar dat deed ik dus niet. Ik werd de vrouw die ik nooit heb willen zijn, en ik ben er niet trots op. Ik verdedigde mijzelf tegenover vriendinnen met het argument dat hij de eerste stap had gezet, en dat hij duidelijk avances maakte. Maar uiteraard had ik beter moeten weten. Ik wist dat zowel ik als zijn vrouw gekwetst ging worden. Het kon onmogelijk goed aflopen, en toch liep ik met mijn ogen wagenwijd open in het vuur. Hij was onweerstaanbaar, en ik was tot over mijn oren verliefd.”

“Ik heb lang gehoopt dat hij zijn vrouw voor mij zou verlaten. Ik weet dat hij van mij hield. Maar toen hij uiteindelijk niet meer kon leven met het schuldgevoel en haar alles opbiechtte, reageerde zij heel intelligent op zijn bekentenis. Ze toonde begrip, gaf hem ruimte en verweet hem niks. En zo heeft ze hem terug voor zich gewonnen. De dag dat hij mij vertelde dat ze zwanger was, ben ik gecrasht. Wekenlang heb ik amper gegeten of geslapen. Nog nooit had ik zoveel liefdesverdriet gevoeld. Ik was niet kwaad op hem, ik was kwaad op mijzelf omdat ik in deze situatie was beland. Voor zijn vrouw voel ik tot op de dag van vandaag een enorm respect. Onlangs kwam ik haar tegen in de stad. Ze knikte beleefd naar mij, en wandelde rustig verder, zonder kwaadheid, zonder verwijten. Ikzelf daarentegen kon ter plekke door de grond zakken van schaamte. Ik gun haar het geluk, maar ik geloof nog steeds dat hij met mij gelukkiger was geworden.”

*De gebruikte namen zijn schuilnamen. Openingsbeeld: stockbeeld

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content