Getuigenis: Sarah is bijna vijftig en al jarenlang single

Sarah (49) is alleenstaande mama, aantrekkelijk, succesvol én al jarenlang alleenstaand. Sinds een paar jaar staat ze open voor een nieuwe relatie, maar de juiste man is haar leven nog niet binnengewandeld.

Een druk (sociaal) leven

“Toen de relatie met de vader van mijn kinderen twaalf jaar geleden op de klippen liep, had ik een voorgevoel dat ik een tijdlang alleen zou blijven, maar dat het zo lang zou duren, had ik nu ook weer niet gedacht. (lacht) Het eerste jaar na de breuk was ik heel ongelukkig. Daarna heeft het nog een tijd geduurd voor ik overeind gekrabbeld was, maar plots begon ik te genieten van mijn vrijheid. Ik ging vaak uit met vriendinnen en leerde ook wel mannen kennen, maar op dat moment was ik nog niet klaar voor een nieuwe partner.”

‘Voor affectie kon ik terecht bij mijn kinderen, al vervangt dat natuurlijk geen partner’

Mijn kinderen waren nog klein en kwamen voor mij op de eerste plaats. Ik zag in mijn omgeving hoe complex het eraan toeging in nieuw samengestelde gezinnen. Mijn ex verhuisde naar het buitenland, dus mijn zoon en dochter waren constant bij mij. Er was gewoon geen ruimte in mijn hoofd voor een relatie. We hadden het ook heel gezellig met z’n drieën. Mijn kinderen zijn altijd echte knuffelaars geweest, dus voor affectie kon ik bij hen terecht – al vervangt dat natuurlijk geen partner.”

Klaar voor iemand nieuw

“Pas sinds een paar jaar sta ik stilaan open voor een nieuwe relatie, maar sindsdien is de juiste man nog niet voorbijgekomen. Ik kom nochtans veel mensen tegen. Ik reis veel voor mijn job en heb een druk sociaal leven, maar ik ben niet het type vrouw dat uit zichzelf op een leuke man durft af te stappen. Ik ben gelukkig met mijn leven zoals het nu is, en het helpt dat ik financieel zelfstandig ben.”

‘Een partner is heel welkom, maar geen voorwaarde voor mijn geluk’

“Ik merk dat sommige mannen afgeschrikt worden door mijn onafhankelijkheid. Onlangs reageerde iemand zelfs kwaad, omdat ik zei dat ik de laatste tien jaar heel gelukkig was geweest zonder man. Ik heb de indruk dat mannen toch graag willen dat een vrouw hen nodig heeft. Ik kan mijn eigen boontjes doppen, maar dat wil niet zeggen dat ik niet naar de liefde verlang. Ik word niet snel verliefd, maar ik kan me wel helemaal smijten in een relatie, op voorwaarde dat het met de juiste persoon is.”

Op naar de toekomst

“Tien jaar geleden kreeg ik nog aandacht van mannen van mijn eigen leeftijd, maar ik merk dat een man van vijftig toch eerder op zoek gaat naar een jongere vrouw. Bovendien ken ik gewoon niet zoveel alleenstaande mannen. Ik heb de indruk dat mannen uit zichzelf niet zo snel uit een relatie stappen. En ze blijven ook nooit heel lang single. Maar ik ben zeker niet wanhopig. Ik twijfel er niet aan dat ik nog iemand ga tegenkomen. Ik val op integere mannen met gevoel voor humor, niet op opscheppers die indruk proberen te maken met hun dure auto of bankrekening. Je voelt het meteen als iemand op dezelfde golflengte zit. Stiekem vind ik het best spannend dat de toekomst nog openligt. Ik ben er helemaal klaar voor.”

Meer over liefde en relaties:

*Het openingsbeeld is een stockbeeld

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content