Alexander Witpas is relatietherapeut, seksuoloog en van de vier experten in het tv-programma, Blind Getrouwd. In zijn boek – Happy Sex – krijg je meer dan enkele simpele tips & tricks. Seks is geen circus. Je bouwt geen gelukkig seksleven op een verzameling trucjes, maar op positieve emoties, aandacht, de kwaliteit van je relatie… Aan Feeling geeft hij alvast drie dagen lang enkele van zijn gouden tips. Vandaag vertelt hij ons waarom goede seks in ons hoofd zit.

Goeie seks zit ‘m in het hoofd

Je kan je toevlucht zoeken bij de meest onmogelijke standjes, een handleiding over de werking van seksuele organen vanbuiten leren. Óf je kan het advies van seksuoloog Alexander Witpas ter harte nemen. In zijn boek ‘Happy Sex’ beschrijft hij hoe je positieve psychologie kunt toepassen om de weg naar seksueel geluk te vinden.

Positive all the way

Negatieve gevoelens over wat misgaat kan je niet vermijden. Maar zorg ervoor dat je minstens evenveel aandacht geeft aan wat wel goed gaat, en goed voelt. Mensen die positievere gevoelens ervaren staan gelukkiger in het leven en een gelukkiger mens zorgt voor betere seks. Het is ontzettend lastig om zin te krijgen in seks (en in het leven) wanneer je je slecht voelt. Heel wat mensen hebben wel door dat er een link is tussen fijne seks en positieve gevoelens. Als je fijne seks hebt, zorgt dat meestal voor positieve emoties. Maar hetzelfde geldt ook in de omgekeerde richting: positieve emoties zorgen voor fijne seks.

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

Meer over liefde & seks:

SOURCE: Foto Alexander: KOEN BLANCKAERT