Heleen (38) werd zwaar mishandeld door haar ex-vriend

Maar liefst 1 op 5 vrouwen zou te maken krijgen met partnergeweld. Hallucinante cijfers. Herkenbaar voor Heleen, zij werd jaren mishandeld en seksueel misbruikt door haar ex-partner. Ze vond opnieuw het geluk samen met haar nieuwe vriend.

“Ik was 21 toen ik Dieter leerde kennen. We waren verliefd en gingen al snel samenwonen. Het duurde slechts enkele maanden voor ik zwanger was, dat was niet gepland, maar ik was er blij mee. Voor hem was het moeilijker, ik had veel last van kwaaltjes en was moe, maar zijn hoog libido was er natuurlijk nog. Toen ik drie maanden zwanger was, kwam het voor eerst tot een handgemeen. Toen ik hem wegduwde omdat hij perse wilde vrijen, duwde hij me hard achteruit en ik viel. Achteraf excuseerde hij zich en beloofde het niet meer te doen. Natuurlijk twijfelde ik wel, maar ik was zwanger en besloot het nog een kans te geven. Ik geloofde nog steeds in een romantisch sprookje met een man en kindjes. Makkelijk was het niet, maar ik hield me staande.

Eenmaal ons zoontje geboren was, werd het nog moeilijker. Hij hield me letterlijk onder de duim. Bovendien dreigde hij ons zoontje mee te nemen als er iets zou gebeuren. Ik wilde trouwens ook niet zomaar opgeven. Het mag naïef klinken, maar telkens hij beloofde mij niet meer aan te raken, wilde ik niets liever dan hem geloven en hoopte ik vurig dat hij deze keer écht zou veranderen.

Telkens hij beloofde mij niet meer aan te raken, wilde ik niets liever dan hem geloven

Tijdens een goede periode, raakte ik zwanger van ons tweede kindje. Opnieuw volgde er een helse periode. Deze keer had ik minder last van kwaaltjes, maar Dieter dronk veel. En op die momenten werd hij nog agressiever. Hij sloeg me als ik niet deed wat hij zei of dwong me zelfs tot seks. De politie is wel bij mij geweest, maar ik verborg initieel wat er gebeurde. Ik had mijn hoofd gestoten of was ergens tegenaan gelopen. Dat veranderde toen hij voor het eerst ons zoontje aanraakte. Zelf wilde ik nog mijn best doen voor mijn gezin, maar toen hij een mes op de keel van ons 2,5-jarig zoontje zette en zei dat hij hem mee zou nemen, was voor mij de maat vol. Ik zei hem dat ik even rustig een luchtje wilde gaan scheppen en hij geloofde dat gelukkig. Ik nam onze zoon en dochter mee en toen ik buiten was, ben ik als een zot naar mijn ouders gerend. Ik heb hen verteld wat er was gebeurd en we hebben samen de politie gebeld. Twee vrouwelijke agenten arresteerden hem, dat is mij altijd bijgebleven, dat hij werd meegenomen door twee vrouwen.

Uiteindelijk heeft Dieter vier maanden vast gezeten. Daarna heeft hij mij jaren gestalkt, dat ging ver: hij was vaak in mijn straat wist bijvoorbeeld te vertellen welke nieuw kleur steentjes er in mijn aquarium zaten. Het verminderde gelukkig toen hij een nieuwe partner vond. Al vind ik het wel erg dat hij zo gemakkelijk een nieuw slachtoffer vond. Later nam ze contact met me op en vertelde ze dat ze hetzelfde meemaakte.

Ik probeer het nu achter me te laten en mij te focussen op de toekomst. Ik heb al jaren een nieuwe vriend en daarmee ben ik echt met mijn gat in de boter gevallen. Hij doet alles voor mij en de kinderen noemen hem nu papa. We hebben een mooi huis en ik ben oprecht gelukkig. En dat is ook de boodschap die ik wil meegeven aan vrouwen die op dit moment geweld ondergaan: er is altijd hoop. Ik weet dat het eng is en ongelofelijk veel moed vraagt om te vertrekken. Maar geloof me, er zijn altijd opties en altijd mensen die voor je klaarstaan. Uiteindelijk verdient niemand het om mishandeld te worden.”

Meer getuigenissen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content