Terwijl de een de lockdown light gebruikt om bananenbrood te bakken, ligt de ander niet te genieten series te verslinden. Je sterrenbeeld zegt meer over je dan je denkt. Dit zijn je eigenschappen volgens je sterrenbeeld en dit doen ze met je in deze speciale periode.

STEENBOK: VAN 22/12 TOT 20/1

Steenbokken zijn praktisch, intelligent en logisch. Ze zijn geduldig en doen er alles aan om hun doelen te bereiken. Bovendien zijn ze meestal heel grappig, ook al zien ze het leven vaak somber in. Daarnaast is de steenbok eerder gierig. Net omdat de steenbok het leven somber in kan zien, kan hij last krijgen van onrustige gevoelens door corona. Het is een kwestie van afleiding zoeken.

Valkuil: steenbokken zijn snel somber en vinden het niet altijd gemakkelijk om positief te blijven.

Tip: probeer eens een online cursus die je altijd al hebt willen volgen, en probeer de humor van dingen in te zien.

WATERMAN: VAN 21/1 TOT 18/2

Watermannen zijn onafhankelijke, originele mensen die erg populair zijn. Ze kunnen excentriek zijn, maar laten emoties niet graag zien. Veel watermannen vinden het daarom moeilijk om geen fysiek contact te hebben met vrienden en familieleden. Ze zijn vaak erg vindingrijk, maar dat wil ook wel zeggen dat ze eigenzinnig zijn en kunnen dwarsliggen.

Valkuil: watermannen durven de regels al eens niet helemaal na te leven. Afspreken met een vriendin of met enkele buren samen zitten…

Tip: Hou je aan de maatregelen, gebruik videochat om contact te maken met de mensen die je mist. Gebruik je originaliteit om je emoties uit te drukken. Wat denk je van schilderen, tekenen of een dagboek bijhouden?

 

VISSEN: VAN 19/2 TOT 20/3

Vissen zijn vriendelijk en meelevend en passen zich heel gemakkelijk aan anderen aan. Ze kunnen daarom best goed met de coronacrisis en de maatregelen om. Jammer genoeg zijn ze soms wat overgevoelig; ze zijn aan de mysterieuze en dromerige kant. Angsten kunnen de kop opsteken. Dat maakt dat ze wegdromen van reizen. Veel zelfvertrouwen hebben Vissen niet, maar zullen er alles aan doen om te zorgen dat de mensen rondom hen, dat wel hebben.

Valkuil: vissen kunnen erg gevoelig zijn en daarom angstig worden.

Tip: praten over je angsten helpt: met een vriend of met een psycholoog (die houden doorgaans online sessies.) Verras je vrienden of familie eens met een kaartje of cadeautje, kikker je meteen ook zelf van op. In een dagboek kun je jouw dromen neerschrijven. Slaat de verveling toe? Maak een fotoboek van je mooiste reizen, en fantaseer alvast over je volgende trip.

 

RAM: VAN 21/3 TOT 20/4

Rammen zijn moedig, enthousiast, optimistisch en eerlijk. Aan zelfvertrouwen ontbreekt het hen niet en ze zijn dan ook graag bereid de leiding te nemen en fysieke uitdagingen aan te gaan. De coronatijd is perfect voor de ram om fysieke doelen aan te gaan: yoga, joggen of touwtjespringen… De ram heeft er nu tijd voor. Jammer genoeg kunnen ze erg impulsief zijn en als het hen niet meezit, worden ze boos of zelfs agressief. Dat maakt dat ze gefrustreerd raken.

Valkuil: rammen hebben de neiging boos te worden door heel de situatie.

Tip: zoek een fysieke uitdaging om je uit te leven: een online cursus yoga houd je rustig, maar ook fietsen, lopen of wandelen werkt prima. Leg jezelf een doel op én je kunt je frustraties kwijt.

STIER: VAN 21/4 TOT 21/5

Stieren zijn gul en betrouwbaar, ambitieus en sensueel. Ze vinden het moeilijk dat ze zichzelf nu niet 100% kunnen uitleven in hun job. Maar ze zijn wel geduldig en hebben doorzettingsvermogen. Minpuntje? Ze zijn koppig en denken soms dat de hele wereld om hen draait. Ze zijn best bezitterig, en durven wel eens hamsteren. Daarnaast zijn ze erg koppig tijdens een discussie of ruzie.

Valkuil: stieren zijn best bezitterig, dat maakt dat ze durven hamsteren.

Tip: gebruik je geduld om je tijd nuttig te vullen. Van een heerlijk bananenbrood tot een ambitieus plantenproject. Alles is mogelijk. Ruzie met je partner of huisgenoot? Zet je koppigheid aan de kant, dat maakt het leuker voor iedereen. En hé, we willen allemaal nog winkelen, dus hamsteren is absoluut geen goed idee.

 

TWEELINGEN: VAN 22/5 TOT 21/6

Tweelingen zijn altijd zichzelf, zonder meer. Dat betekent dat ze een zachte kant hebben, maar ook heel sterk en onvoorspelbaar kunnen zijn. Tweelingen zijn slim en kunnen over alles meepraten, en ze zijn leergierig. Misschien zitten tweelingen wel een nieuwe taal te leren of nieuwe recepten te testen. Gelukkig er is ook veel tijd voor plezier, ze laten graag hun levendige kant zien. Wel kunnen ze erg nerveus zijn wanneer ze stress hebben. Voldoende rust is dus essentieel. Tenslotte zijn ze vaak té nieuwsgierig, en dat maakt dat ze misschien non stop het nieuws volgen, wat stress bezorgt.

Valkuil: tweelingen willen de hele tijd het nieuws volgen, en dat maakt dat ze onrustig worden.

Tip: gun jezelf slechts enkele tijdstippen per dag om het nieuws te bekijken. En bouw voldoende tijd voor jezelf in. Het is nu hét moment om extra goed voor jezelf te zorgen.

 

 

KREEFT VAN 22/6 TOT 22/7

Kreeften zijn zachtaardig en hun familie is voor hen heel belangrijk. Dat maakt dat ze het gemis hard voelen nu. Jammer genoeg vinden ze het soms moeilijk om uit te drukken wat ze voelen, en trekken ze zich soms terug. Ze zijn artistiek en creatief, en werken hard. Wel zijn ze bang om afgewezen te worden, en dat kan hen wrokkig maken. Daarom zijn ze vaak te aanhankelijk en komen ze soms egocentrisch over.

Valkuil: kreeften hebben snel het gevoel dat ze vergeten worden als ze weinig berichtjes krijgen of niet vaak e-peritieven.

Tip: ga creatief aan de slag. Bakken, knutselen, schilderen, een boek schrijven… Gun jezelf de ruimte om creatief te zijn. En laat Instagram voor wat het is: neen, niet iedereen is constant een zoommeeting wijntjes aan het drinken.

 

LEEUW: VAN 23/7 TOT 23/8

Leeuwen hebben een warm hart en ze houden van actie. Het is voor hen enorm belangrijk om bemind en bewonderd te worden; ze staan graag in de belangstelling. Het is voor hen moeilijk om nu niet omringd te zijn door mensen die complimenten geven. Daarnaast kunnen leeuwen behoorlijk koppig zijn, en als ze eenmaal ergens van overtuigd zijn, is het bijzonder moeilijk om hen op andere gedachten te brengen. Bovendien hebben ze een onverdraagzaam kantje en durven ze al eens neerbuigend zijn.

Valkuil: leeuwen hebben de neiging minder begripvol te zijn voor mensen die het nu moeilijk hebben of onproductief worden.

Tip: ga los op Instagram of maak video’s op Tik Tok. En wees lief voor de niet zo perfecte prestaties van je huisgenoten die misschien minder nood hebben aan productief zijn.

 

MAAGD: VAN 24/8 TOT 23/9

Maagden zijn analytisch en opmerkzaam, en als ze iemand aardig vinden, zijn ze erg behulpzaam en betrouwbaar. Dat analyseren van mensen en zaken, maakt dat ze eindeloos kunnen piekeren. En dat maakt dat ze zich nu niet helemaal goed in hun vel voelen. Bovendien zijn ze erg sceptisch, voor zichzelf én voor anderen. Ze zullen het onderste uit de kan halen om zichzelf zoveel mogelijk doelen op te leggen tijdens deze crisis. Je mag erg blij zijn met een Maagd in je vriendenkring: ze werken hard en zijn empathisch. Dat soms overdreven zorgelijke kantje neem je er met plezier bij.

Valkuil: maagden piekeren veel en willen graag voor anderen zorgen, dat maakt dat ze zichzelf vaak vergeten.

Tip: het is goed om voor anderen te zorgen, maar vergeet vooral ook jezelf niet. Probeer niet te hard te piekeren, alles komt goed.

WEEGSCHAAL: VAN 24/9 TOT 23/10

Weegschalen zijn echte diplomaten: ze kunnen de dingen vanuit het perspectief van anderen zien en ze kunnen erg goed luisteren. Dat maakt dat ze de coronacrisis nogal nuchter bekijken en niet snel bang zijn. Ze verwachten wél dat ze bewonderd worden; ze zijn behoorlijk ijdel en kunnen niet goed tegen kritiek. Gelukkig zijn ze sociaal en gemakkelijk in de omgang, je mag je vaak aan een berichtje of telefoontje verwachten. Is jouw partner een weegschaal, dan heb je geluk, want het is een echte romanticus. En dat kan in deze tijden extra leuk zijn.

Valkuil: weegschalen kunnen niet goed tegen kritiek, en dat mag je wel verwachten als je 24 op 24 samenleeft.

Tip: gebruik de tijd om aan je relatie te werken. Een bloemetje meebrengen, samen gaan wandelen of het extra gezellig maken tijdens het kijken van een serie… Je partner zal er blij mee zijn. Het is trouwens helemaal oké om je in je kot op te kleden, want ook daar zal je partner niet over klagen.

SCHORPIOEN: VAN 24/10 TOT 22/11

Schorpioenen zijn evenwichtige mensen en als ze eenmaal iets in hun hoofd hebben, zijn ze moeilijk nog van hun idee af te brengen. Ze zullen de maatregelen dan ook netjes naleven. Ze zijn betrouwbaar en vaak erg ambitieus, ze doen alles om hun doel te bereiken. Wel kunnen Schorpioen bezitterig zijn, en nogal jaloerse neigingen hebben. Dat maakt dat ze niet zo makkelijk in hun kaarten laten kijken.

Valkuil: schorpioenen zijn doelgericht en willen alles uit deze extra tijd halen. Dat maakt dat ze zichzelf vaak te veel doelen hebben.

Tip: jezelf doelen opleggen is goed, maar zorg dat ze haalbaar zijn. En focus je op één of enkele doelen. Het mag leuk zijn om Spaans te leren, vijf kilo af te vallen, een lenteschoonmaak te houden en je in te schrijven bij de Open Universiteit, maar dat de kans dat al je doelen even succesvol behaald worden is klein. Zo voorkom je frustraties.

BOOGSCHUTTER: VAN 23/11 TOT 21/12

Boogschutters zijn optimistisch en zien van alles de positieve kant. Ze proberen de coronacrisis dan ook positief te bekijken. Ze hebben een brede belangstelling hebben en zijn vrijgevig. Ze zijn vaak slim en geven altijd hun mening. Wel zijn ze soms té rechtuit en dat kan anderen kwetsen. Boogschutters kunnen ook slordig en ongeduldig zijn. Dat komt vooral omdat ze altijd zorgeloos zijn.

Valkuil: nu boogschutters zoveel thuis zijn, dreigt het huis een grote puinhoop te worden. Dingen weggooien, is echt wel oké.

Tip: geniet van je zorgeloosheid en gebruik deze extra tijd om dingen te doen die je écht leuk vindt. En net omdat je zo slordig bent: het is nú het moment om aan die grote schoonmaak te beginnen.

 

 

Meer over je sterrenbeeld:

(Openingsbeeld: Sézane)