De Steenbok moet meer zorg dragen voor zichzelf. De Ram barst van de energie en creatieve opwellingen en de Leeuw beleeft een topmaand maar moet leren zichzelf niet te overhaasten. De Feeling-astrologe voorspelt waaraan we ons in januari aan mogen verwachten.

Steenbok van 22/12 TOT 20/1

Steenbokken hebben een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en veel zelfdiscipline, en dat maakt hen tot goede managers en fijne vrienden. Ze leveren altijd kwaliteit, maar zijn wel veeleisend voor anderen, en soms een beetje betweterig. Steenbokken hebben ook een neiging tot pessimisme.

Liefde: je doet veel te veel voor anderen en stelt jezelf op de laatste plaats. Geen
wonder dat je ’s avonds doodmoe in bed valt! Dat is niet bevorderlijk voor de romantiek.

Job: je maakt je wat zorgen aan het begin van de maand, maar je zou echt meer
vertrouwen moeten hebben in je capaciteiten. Overleg meer met anderen als je twijfelt.

Stemming: zorg voor jezelf.

Waterman van 21/1 TOT 18/2

Liefde: niet alles loopt even soepel in je relatie: je probeert te sterke emoties soms te vermijden en je gaat snel in de verdediging. Tegen het eind van de maand zijn bepaalde onzekerheden weggenomen – gelukkig maar.

Job: aan het begin van de maand ben je supercreatief, en je kunt nu een project uitwerken dat belangrijk is voor je toekomst.

Stemming: volg je dromen.

Vissen van 19/2 TOT 20/3

Liefde: tijd om de balans op te maken. Wat loopt er goed in je relatie, en wat zou er beter kunnen? Het gaat niet om het grote gelijk, maar wel om samen werken aan wat je veranderd wilt zien.

Job: maak een lijst van alles wat je graag wilt bereiken in het nieuwe jaar. Ga na welke mensen je daarbij kunnen helpen, en wat je zelf kunt doen.

Stemming: heb vertrouwen.

Ram van 21/3 TOT 20/4

Liefde: dit is een mooie tijd voor romantiek, en ook met je vrienden beleef je aangename momenten. De 5de van de maand krijg je de kans om te laten zien hoe onbaatzuchtig je bent, maar de 10de moet je je kalmte bewaren.

Job: je zit vol energie en creatieve plannen, en dat komt je carrière ten goede. Geen zee gaat jou te hoog en dat wordt gewaardeerd.

Stemming: laat je gelden.

Stier van 21/4 TOT 21/5

Liefde: er kan sprake zijn van een machtsstrijd binnen je relatie; dat kan te maken hebben met je eigen onzekerheid. Probeer de zaken van een vrolijkere kant te bekijken rond de 11de en de rest van de maand verloopt harmonieus.

Job: de sfeer op je werk is niet optimaal; er spelen dingen mee die je wel begrijpt, maar waar je geen vat op hebt.

Stemming: heb geduld.

Tweelingen van 22/5 TOT 21/6

Liefde: je verlangt naar romantiek: hand in hand wandelen, een avondje bij de open haard… en dat valt zeker in goede aarde bij je (toekomstige) geliefde! Neem dus initiatief.

Job: je hebt weinig zin om weer aan de slag te gaan na de feestdagen, maar als je erin vliegt, kun je nu heel veel bereiken en de beloning zal groot zijn.

Stemming: zet je in.

Kreeft van 22/6 TOT 22/7

Liefde: je hebt zin om alle registers open te trekken en te feesten met je geliefde, maar is die daar wel van gediend? Praat bepaalde dingen uit rond de 5de en zorg aan het eind van de maand voor meer rust in je relatie.

Job: er is kans op verandering in je carrière, en al wil je het het liefst van de daken schreeuwen, hou het nog even stil.

Stemming: blijf kalm.

Leeuw van 23/7 TOT 23/8

Liefde: dit wordt een schitterende maand voor de liefde! Open je armen en je hart wijd en geef je ogen de kost. Er zijn grote veranderingen op til, en tegen de 5de weet je welke richting die uitgaan.

Job: je zitvol plannen en goede voornemens en kunt niet wachten om ze uit te voeren, maar doe geen dingen die je niet kunt overzien.

Stemming: neem je tijd

Maagd van 24/8 TOT 23/9

Liefde: er staat veel te veel op je programma, geen wonder dat je zo gestrest bent. Zeg bepaalde afspraken af en maak meer tijd voor de liefde – of je nu een relatie hebt of nog op zoek bent naar de ware.

Job: hoe flexibeler je kunt zijn tegenover je collega’s, hoe meer je deze maand zult bereiken. Rond de 12de moet je bepaalde zaken herzien.

Stemming: relax meer.

Weegschaal van 24/9 TOT 23/10

Liefde: je voelt je omringd door vrienden en mensen die je lief zijn, en dat straal je uit. Geen wonder dat anderen graag in je gezelschap zijn en dat de romantiek bloeit, zeker in de laatste twee weken van de maand.

Job: je bent zo relaxed en vrolijk dat je op je werk met allerlei goede initiatieven komt. Anderen volgen je graag.

Stemming: koester je succes.

Schorpioen van 24/10 TOT 22/11

Liefde: normaal ben jij niet zo’n feestbeest, maar van deze eindejaarsdagen heb je zo genoten dat je niet kunt stoppen. Kans dat iemand je van een heel andere kant gaat bekijken – met romantische gevolgen.

Job: je hebt zin in verandering, maar is die wel ten goede? Spring niet in het diepe als je de consequenties niet echt kunt overzien.

Stemming: ken je feiten.

Boogschutter van 23/11 TOT 21/12

Liefde: staat de romantiek al een tijdje op een laag pitje, of is er iemand op wie je een oogje hebt? Neem dan nu zelf het initiatief en help de liefde een handje. Een romantisch uitje, een lief gebaar… het helpt beslist.

Job: je bent klaar om nieuwe terreinen te verkennen en dat heeft verstrekkende gevolgen voor je carrière.

Stemming: gebruik je energie.

Tips om er een nog betere maand van te maken: