Grande dame van de Belgische mode, de vrouw achter Ann Demeulemeester en Haider Ackermann, Anne Chapelle (60) vertelt over haar favoriete viervoeters: Molly (7) en Milo (5). Twee lieve en eigenwijze Britse korthaarpoezen.

Meteen verkocht

“Toen de kinderen klein waren, hadden we cavia’s, goudvissen en vogels, maar ik wilde ook een poes. Ik ben bewust op zoek gegaan naar een ras dat vriendelijk was voor kinderen, en dat bleek de Britse korthaar te zijn. Ik was meteen verkocht. Enia is 22 jaar bij ons geweest, en ik wil niets anders meer. Dus na Enia volgde Molly, een dame, eigenwijs en slim. En nadien Milo, een speelvogel, een teddybeer. Katten zijn echte persoonlijkheden in huis, ze hebben hun eigen rituelen en gewoontes, en hun eigen humeur en persoonlijkheid. Je dringt katten niets op. Ze laten wel weten wat ze van je verlangen.”

Anne-Chapelle

Trofeeën

“Milo heeft behoefte aan aandacht en zal die opeisen. Je moet dan niet de krant gaan lezen, want dan gaat hij daar bovenop zitten. Milo houdt van water. Hij zou mee onder de douche gaan als hij kon. Molly zet geen voet in de badkamer. Zij was de jager in huis. Toen ik nog op een benedenverdieping woonde, kwam ze elke dag met trofeeën aandraven: vogels, muizen… Nu ik op een appartement woon, met weliswaar een groot terras, kan dat niet meer. Milo loopt meteen naar buiten als ik de deur opendoe. Molly blijft zitten en staart me aan met een blik van: ‘Nee, ik ga niet meer buiten, want jagen zit er toch niet meer in’.”

Anne Chapelle: ‘Als ik het niet zie zitten, komen ze me troosten. Mijn katten maken me blij, zo simpel is het’

“Molly en Milo komen me troosten als ik het niet zie zitten. Ze maken me rustig. De eerste tien minuten in de ochtend zijn altijd voor hen. Hun bakjes worden gevuld, nog voor ik mijn kop koffie heb. En de avonduren zijn ook voor hen. Dan zitten we samen, en wordt er geaaid. Molly en Milo maken me blij, zo simpel is het.”

 

Ontdek meer interviews:

 

Tekst: Lene Kemps, foto’s: Filip Van Roe.