Is je partner graag de kleine lepel? Dit zegt het over zijn persoonlijkheid

Vraagt je man zo nu en dan om ook eens de kleine lepel te mogen zijn in bed? Niet alleen heel schattig, volgens psychoanalyticus Steve McKeown zegt het ook iets over zijn persoonlijkheid.

Waarschijnlijk vind je het zelf heel fijn om het kleine lepeltje te zijn, het geeft een geboren gevoel. Toch moet je niet vreemd opkijken als ook je man graag kleine lepel is, hij is zeker niet alleen. Volgens Steve wijst het zelfs op emotionele intelligentie. Hij vertelt erover aan het Britse Unilad. 

Goed inlevensvermogen

“Mannen die graag de kleine lepel zijn, zijn vaak gevoeliger. Daarom hebben ze vaak een goed inlevingsvermogen, ze luisteren écht en kunnen beter communiceren. Allemaal ingrediënten die een positieve invloed hebben op je relatie. Daarnaast zal een gevoelige man meer tijd besteden aan de vrouw die hij graag ziet én is hij veel meer bereid om compromissen te sluiten.” Tenslotte kan het wijzen op dominantie en bescherming. Zo zal een vrouw die vaak de achterste lepel is, eerder een dominant type zijn.”

Knuffelen

Elkaar knuffelen voor het slapen (of vrijen) is hoe dan ook een goed idee. Als je knuffelt, komt oxytocine vrij, het stofje wordt ook weleens het liefdeshormoon genoemd. Het zorgt voor een gevoel van veiligheid, vertrouwen en verbondenheid. Daarnaast maakt het dat je beter kunt slapen. En die goede nachtrust maakt dan weer dat je ’s morgens beter gezind uit je bed stapt. Gezellig lepelen is dus de boodschap. 😉

 

Meer over relaties:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content