Knap, succesvol en alleen: yogalerares Mounira voelt geen behoefte om zich te binden

Yogalerares Mounira (46) is succesvol, aantrekkelijk en al jarenlang happy single. Alleen zijn is voor haar een heel bewuste keuze. Zo heeft ze meer tijd voor de relaties met haar vrienden, familie én met zichzelf.

Een groot moederinstinct

De behoefte een man aan mij te binden, heb ik nooit gevoeld, al ben ik opgegroeid in een klassiek Libanees gezin. Mijn ouders waren traditioneel, maar wel open van geest. Ik was achttien toen mijn vader stierf, en voelde mij als oudste dochter verantwoordelijk voor het welzijn van mijn mama en mijn twee zussen. Ik heb altijd een groot moederinstinct gehad, maar toch ben ik zelf nooit mama geworden.

Toen mijn zussen kinderen kregen, werd ik instant verliefd op mijn neefjes en nichtjes. Ik denk dat het mede dankzij hen is dat ik mijn biologische klok niet voelde tikken. De liefde die ik koester voor de kinderen van mijn zussen, is even onvoorwaardelijk als die voor een eigen kind, zonder de complexe ouder-kindrelatie. Zij betekenen alles voor mij, en ik hoop dat ze weten dat ik er altijd voor hen zal zijn.”

Maatschappelijke druk

“Uiteraard heb ik door de jaren heen wel relaties gehad, maar het was wel degelijk een bewuste keuze om mij niet te binden. Ik heb nooit spijt gehad. De dingen lopen nu eenmaal zoals ze moeten lopen. Op dit moment kies ik ervoor om niet getrouwd te zijn, maar wie weet wat de toekomst brengt. Misschien stap ik op mijn zestigste nog wel in het huwelijksbootje. De paniek die veel single vrouwen voelen wanneer ze de veertig naderen en nog steeds kinderloos zijn, heb ik nooit gevoeld.”

‘De relatie met mijzelf is de allerbelangrijkste’

“De maatschappij legt zoveel druk op ons. Het wordt ons aangepraat dat we een partner moeten zoeken om niet alleen te zijn, maar ik heb me nog nooit eenzaam gevoeld. Ik ben perfect gelukkig met mijn leven, mijn familie en mijn uitgebreide vriendenkring. Ik zie vrouwen die zichzelf wegcijferen of zich verliezen in hun relatie. Ik ben sterk en zelfstandig, maar ook heel gevoelig. Diep vanbinnen ben ik misschien wel een beetje bang om gekwetst te worden, maar ik probeer open te staan voor wat er op mijn pad komt.”

Aandacht voor jezelf

“Ik denk ook dat het helpt dat ik een job heb gevonden die ik met hart en ziel doe. Ik haal ongelooflijk veel vreugde en voldoening uit mijn werk als yogadocente en ambassadeur van Decathlon. Zo werk ik momenteel mee aan een fantastisch project van Think Pink om yoga te geven in borstkankerafdelingen. De gedachte bezig te zijn met iets wat waardevol is voor anderen, geeft me rust en stabiliteit.

Veel mensen zijn vandaag de dag de connectie met zichzelf verloren. Ik leef heel bewust en werk hard aan mezelf. Ik mediteer, ik eet gezond en ik focus op het positieve. Relaties vragen werk, ook die met jezelf, maar uiteindelijk is dat wel de allerbelangrijkste.”

 

Meer over liefde, geluk en relaties:

Tekst: Ans Vroom. Foto’s: Liesbet Peremans.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content