Koppels die samen enkele kilo’s aankomen zijn gelukkiger

Wegen jij en je man een paar kilo’s meer dan toen jullie elkaar pas leerden kennen? Hoewel je dat waarschijnlijk niet zo leuk vindt, kan je je maar beter geen zorgen maken over die extra vetrolletjes. Onderzoek wijst namelijk uit dat stellen die allebei wat aankomen na het huwelijk gelukkiger zijn.

 

Je kent het cliché-probleem wel: je vindt een leuke man waarmee het écht klikt. Jullie hebben een serieuze relatie en stappen misschien wel in het huwelijksbootje. Maar dan merken jullie dat jullie sinds het begin van de relatie enkele kilootjes verzwaard zijn. Sla niet direct in paniek, want hoewel dat extra beetje gewicht je waarschijnlijk niet gelukkig maakt, kan dit wel goed nieuws betekenen voor je relatie.

Een onderzoek dat verscheen op de website van het National Center for Biotechnology Information wijst uit dat je gelukkiger bent met elkaar als je samen een beetje bent aangekomen. De onderzoekers hielden 169 pasgetrouwde koppels gedurende vier jaar in de gaten. Ze analyseerden in die tijd niet alleen het gewicht van de deelnemers, maar ook hoe gelukkig ze waren, zowel in binnen hun huwelijk als in het algemeen. En wat bleek? Stellen die gelukkig getrouwd waren, wogen een beetje zwaarder dan toen ze in het huwelijksbootje stapten. Bij koppels die eerder uit elkaar gingen, stelde men in veel mindere mate een toename in het gewicht vast.

Je kan vast al raden wat de theorie achter deze resultaten is. Mensen die een lange tijd een gelukkige en stabiele relatie hebben, voelen zich minder gepusht om er zo aantrekkelijk mogelijk uit te zien. Daarom zullen ze sneller naar een ongezonde hap grijpen, daar waar ze dat vroeger niet gedaan zouden hebben. Geef toe dat jij en je hubby het ook wel eens gezellig maken met een uitgebreid diner of een zakje chips op de bank. Uiteraard hebben jij en je partner een fantastisch huwelijk, maar ieder huisje heeft zijn kruisje, toch? No worries: dit zijn 7 problemen waar ieder koppel wel eens mee kampt.

Het National Center for Biotechnology Information waarschuwt echter wel dat de resultaten van dit onderzoek betekenen dat je je volledig mag laten gaan. Je wordt immers niet zomaar gelukkiger door bij te komen. Bovendien hebben ze het hier over ‘enkele kilootjes samen’ en niet over tientallen kilo’s. Een paar kilo meer of minder kan geen kwaad, maar een gezond gewicht blijft een must. Niet alleen om aantrekkelijk te blijven voor je partner, maar vooral om je gezondheid optimaal te houden. Zijn jij en je man klaar om enkele kilootjes te verliezen? Ontdek dan hier 9 tips die je helpen afvallen zonder te diëten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content