Home Psycho & Relatie Kriebels in je buik: 5 manieren om nog meer verliefd te worden...

Kriebels in je buik: 5 manieren om nog meer verliefd te worden op je partner

Kriebels in je buik: 5 manieren om nog meer verliefd te worden op je partner

Wanneer je pas een nieuwe man leert kennen fladderen de vlinders rond in je lijf, maar verliefdheid maakt plaats voor graag zien en houden van. Toch zijn er enkele eenvoudige manieren om (terug) meer verliefd te worden op je partner.

 

Af en toe een stevige ruzie komt in iedere relatie voor. Hier lees je hoe je best reageert als je partner boos of verdrietig is. 

1. Zoek gezamenlijke doelen

Je hebt verschillende doelen in je leven, dat is belangrijk omdat ze betekenis en waarde geven aan je leven. Door gezamenlijke doelen te zoeken, creëer je een diepere band met je partner. Onvoorwaardelijke liefde betekent dat je nog altijd je eigen dromen en doelen mag nastreven, maar door gezamenlijk ergens voor te gaan (denk aan bijvoorbeeld sparen voor een nieuw huis, een kindje,…) groeien jullie dichter naar elkaar toe.

Ontdek hier 5 dingen die gelukkige koppels iedere ochtend doen

2. Boek een reis samen

Soms is het écht niet moeilijker dan dat. Door samen een reisje te boeken én je werk volledig thuis te laten, kunnen jullie even genieten van een andere omgeving en elkaar. Door samen leuke activiteiten te ondernemen en stress achterwege te laten, worden jullie terug helemaal verliefd.

Lees hier welke vervelende eigenschap eigenlijk het teken is van een goede relatie

3. Engageer jezelf

In een relatie engageer je jezelf om lief te hebben, open te zijn, te accepteren en te geloven in je partner. Maak je geliefde gelukkig, wees begripvol, stel je flexibel op en luister écht naar elkaar. Laat bindings- of verlatingsangst je niet tegenhouden, maar smijt jezelf volledig. Jullie relatie zal er alleen maar beter van worden.

Last van bindingsangst? Lees hier wat je ertegen kunt doen.

4. Communiceer met elkaar

Er zijn momenten in je relatie dat jij of je partner dingen zeggen of doen die de ander kunnen kwetsen. We reageren vaak defensief, passief of zelfs agressief. Dit maakt de zaken meestal alleen maar erger. Communiceer daarom met elkaar. Vertel wanneer iets je dwarszit en geef regelmatig een compliment. Een goede communicatie zorgt voor vertrouwen en een sterkere band.

Ruzie? Deze 7 dingen mag je écht niet doen.

5. Doe toegevingen

Natuurlijk zijn jullie het niet over alles met elkaar eens. Doe daarom soms toegevingen. Je wilt eigenlijk niet mee naar zijn familie? Doe het toch, maar spreek af om slechts een uurtje te gaan. Zo bewijs je dat je hem graag ziet en doen jullie beiden wat water bij de wijn. Die kleine toegevingen laten zien dat jullie elkaars wensen respecteren.

Meer artikels over relaties: