Lichtbril in donkere dagen

Vandaag is het blue Monday... De dagen zijn kort en je goede voornemens komen er maar niet van. Dat resulteert in de meest depri dag van het jaar. maar geen nood: één op vijf Belgen kampt met ‘winterblues’, dat neerslachtige gevoel dat piekt op donkere dagen. Om dat tekort aan zonlicht te compenseren helpt de Luminette, een door de Universiteit van Luik ontwikkelde bril voor lichttherapie. Een klein halfuurtje met deze bril rondlopen helpt al om je prettiger te voelen. Wij hebben hem kort getest en voelen ons het zonnetje in huis. 

De lichtgevende bril-met-batterij is een lichtgewicht en rust op je neus. Hij stoort je zicht niet, want de lampjes komen ter hoogte van de wenkbrauwen boven je ogen, en verblinden je dus niet. Fraai effect: je krijg een regenboogeffect op je oogleden, het lijkt wel trendy make-up. 
Er bestaan ook lampen om de winterblues te bestrijden, maar hét grote voordeel van de Luminette is dat je niet op één plek hoeft te blijven zitten en kunt gaan en staan waar je wil terwijl je de bril draagt.
Ook wie in dag- en nachtshiften werkt heeft baat bij de Luminette, want je kunt zelf beter je slaap- en waakritme beïnvloeden. Het helpt ook bij jetlag. Om langer wakker te blijven draag je acht uur vooraf de bril gedurende twintig minuten. 
Luminette is te koop in de apotheek of via de e-shop. Meer info op luminette.be/nl

Partner Content

Gesponsorde content