Getuigenis: Lesley viel als een blok voor de charmes van haar chef Björn

Dat de werkvloer de ideale plaats is om te flirten, weten we allemaal. Sterker: een op de vier Vlamingen heeft al eens een relatie gehad met een collega. En bij sommigen onder hen hield de liefde stand...

Vlinders aan de toog

Lesley (34): “Ik was amper 19 toen ik als serveerster in een studentencafé in Mechelen werkte, waar Björn als teamleider achter de bar stond. We hadden allebei een relatie, maar ik was niet erg gelukkig met mijn vriend, en ook Björn verlangde opnieuw naar zijn vrijheid. Het was zeker geen liefde op het eerste gezicht tussen ons. Toen de vonk na een half jaar oversloeg op een feestje, begrepen we eerst zelf niet goed wat er gebeurde. In de horeca ben je meestal heel close met je collega’s, dus het duurde een tijdje voor we durfden toe te geven dat we meer voor elkaar voelden. De eerste maanden nadat we een koppel werden, probeerden we onze relatie nog geheim te houden. Dat was best een spannende periode. Maar volgens mij had iedereen al lang door dat er iets gaande was, nog voor wij het hen konden vertellen. De verliefdheid stond op ons gezicht te lezen. Ik herinner me hoe Björn zijn best deed om mij geen voorkeursbehandeling te geven. Hij wilde correct zijn tegenover de rest van het personeel, en was zelfs extra streng voor mij. Plots kreeg ik de schuld voor dingen die verkeerd liepen, of moest ik langere shifts draaien. Maar stiekem vond ik dat best wel leuk, want dan kon ik langer bij hem zijn.” (lacht)

“Hij was zelfs extra streng voor mij”

Björn (42): “Toen Lesley op mijn pad kwam, was ik totaal niet op zoek naar een nieuwe partner, maar de liefde tussen ons was te sterk. Ik kwam uit een hele moeilijke relatie, maar met haar ging alles vanzelf, ook al was ze een pak jonger dan ik. Ik was bang voor de reacties van de collega’s, maar al snel werd duidelijk dat zij er minder problemen mee hadden dan wijzelf. Dat is altijd zo gebleven, ook toen we later op andere jobs samenwerkten. We hebben drie jaar een eigen brasserie gehad, en daarna zijn we samen in het Martin’s Patershof Hotel in Mechelen aan de slag gegaan. Daar hebben we nog jarenlang zij aan zij gewerkt, allebei in een leidinggevende functie. We hebben er altijd ons best gedaan om onze relatie en onze job strikt gescheiden te houden. Er waren zelfs collega’s die niet eens wisten dat wij getrouwd waren. Soms had ik het er moeilijk mee dat ik in mijn functie vertrouwelijke informatie over het hotel niet aan mijn vrouw mocht vertellen, terwijl zij er ook heel nauw bij betrokken was. Dat probleem heeft zich gelukkig vanzelf opgelost toen Lesley ervoor koos de horeca vaarwel te zeggen. Haar job was moeilijk te combineren met ons gezinsleven met drie kinderen. Sindsdien werkt ze op de dienst boekhouding bij een betonverwerkingsbedrijf, iets helemaal anders dus. Ik ben ondertussen manager van het Martin’s Klooster Hotel in Leuven. En ik moet eerlijk toegeven dat het best verfrissend is om ’s avonds aan tafel eens over iets anders dan het werk te kunnen praten!”

Meer over liefde en relaties:

 

Tekst: Ans Vroom – Beeld: Morgane Gielen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content