Liefde (en geluk) zit in een klein hoekje. Jolien (27) en Hanne (29) liepen samen stage en werden smoorverliefd. Een jaar later vormen ze nog altijd een sterk team.

Onverwacht

Jolien: “Wij hebben elkaar leren kennen op school. Ik studeerde Medische Beeldvorming en Hanne kwam een postgraduaat Radiotherapie doen, waardoor we samen in de klas terechtkwamen. Het klikte direct, maar gewoon vriendschappelijk. Hanne had toen een vriendje en ook ik had een relatie, meer was er dus niet aan de orde.”

Hanne: “Toevallig kwam Jolien stage doen op de afdeling in het ziekenhuis waar ik werk. Door intensiever samen te werken zijn we steeds meer naar elkaar toe gegroeid. We werden in die periode ook allebei weer single. Misschien kan ik ook wel verliefd worden op een vrouw?, besefte ik plots. Toen ik dat tegen Jolien zei, antwoordde ze meteen: ‘Dat is dan toch het teken dat er iemand is? Anders zou je dat niet voelen.’”

Jolien: “Ik had het een klein beetje voelen aankomen.”

Hanne: “Toen ze dat zei, werd ik instant zenuwachtig. Ik wist niet waar ik moest kijken en liep bijna tegen een bestralingstoestel (lacht).”

Jolien: “Pas daarna zijn we meer met elkaar beginnen op te trekken, ook buiten het werk. Ik heb Hanne altijd heel knap gevonden, maar ik had nooit durven dromen dat ze op mij verliefd zou worden.”

Hanne: “Uiteindelijk hebben we dan gekust.”

Alles voor de liefde

Jolien: “Het heeft een tijdje geduurd voor we een koppel werden, want het werk was een grote zorg. Ik doe mijn job supergraag, Hanne ook en ik vond het een vreselijk idee dat een van ons zou moeten stoppen.”

Hanne: “Ik was zo verliefd dat het voor mij minder uitmaakte. Ik was bereid tot alles om samen te kunnen zijn. Gelukkig hadden ze op het werk niet snel iets door. We gingen zo professioneel mogelijk met elkaar om en omdat ik eerder met een man samen was, stelde niemand zich vragen. Het was eigenlijk de ideale dekmantel.”

Jolien: “Nochtans sliepen wij bijna elke nacht samen. Hanne woont vlakbij, maar ik moest elke dag een uur in de file staan. Toen kwam ik in de winter plots aan met een auto die nog bevroren was. Niemand merkte het op.”

Hanne: “Stilletjesaan hebben we het toen aan onze collega’s verteld. Te beginnen met onze hoofdverpleegkundige. Iedereen reageerde gelukkig heel lief.”

Zot verliefd

Jolien: “Onze afdeling is vrij groot, dus we werken niet constant samen. Dat is goed. We willen niet dat onze relatie onze job beïnvloedt.”

Hanne: “We genieten thuis wel van elkaar. Dan koken we samen, kijken we tv, of doen we leuke dingen.”

Jolien: “We gaan ook altijd samen slapen. Onlangs moest ik twee dagen naar Maastricht en toen vond ik in mijn rugzak een briefje met een chocolaatje.”

Hanne: “Ik ben echt wel zot verliefd.”

Jolien: “Ik ook. Als we aperitieven, klinken we altijd op de liefde, op het leven en op ons. En dat gaan we altijd blijven doen.”

Lees meer over liefde en relaties:

Tekst door: Johanna Laurent – Beeld: Duncan De Fey.