Getuigenis: Marijke beleefde na 11 jaar zonder seks haar tweede ‘eerste keer’

Te veel seks bezorgt je misschien een reputatie, maar geen seks, dat hoort ook niet. Ach, soms is het nu eenmaal niet anders. Maar hoe voel je je als het er plots wél weer van komt? Opgelucht, maar vooral onzeker.

 

Elf celibataire jaren

Marijke: “Dat ik 11 jaar geen seks heb gehad, was per ongeluk. Na een relatie van bijna vijftien jaar ging ik op mijn 31ste voor het eerst in mijn leven alleen wonen. Ik dacht snel weer een relatie te hebben, maar dat viel tegen. Nu ja, ik ging ook niet op zoek. Als je zoals ik al heel jong samen bent met iemand, vormt die persoon je mee, en ik wilde de tijd nemen om uit te zoeken wie ik nu eigenlijk was. Ik was van plan om een behoorlijk ongeremd seksleven te gaan leiden nu ik vrijgezel was, want ik had tot dan toe nog maar met één man geslapen en vond dat veel te weinig. Maar dat viel tegen.

Ik woon in een kleine gemeente waar iedereen iedereen kent. Ik kreeg wel voorstellen van getrouwde dorpsgenoten, maar de aantrekkelijke kandidaat-friend with benefits bleek niet te vinden. En op de school waar ik lesgeef, liepen ze ook niet dik gezaaid. Ondertussen werd ik een meester-masturbator. Was het een olympische discipline, dan had ik al verschillende gouden medailles. Positief: mijn aantal orgasmes lag veel hoger dan toen ik nog een relatie had. Met het feit dat ik geen seks had met iemand anders, leerde ik vrij goed leven. Om eerlijk te zijn, na een jaar of drie dacht ik er niet vaak meer aan, zelfs mijn erotische dromen gingen over masturbatie.

Ondertussen werd ik een meester- masturbator. Was het een olympische discipline, dan had ik al verschillende gouden medailles

Alleen tijdens de ‘daad’ sloeg mijn fantasie op hol en beeldde ik me in dat ik alleen in Gent of Brussel op café ging, om iemand op te pikken. Maar eenmaal mijn ademhaling weer normaal, verdwenen die plannen. Ik was toch te bang en onzeker. Voor mijn veertigste verjaardag heb ik overwogen om mezelf een gigolo cadeau te doen. Ik heb er zelfs een gemaild, maar die jongeman was al meteen zo glad in dat eerste berichtje dat ik terugkrabbelde.”

Help, mijn benen zijn niet gewaxt

“Twee jaar later kwam Pieter in mijn straat wonen. Net weg bij zijn vrouw, heel vriendelijk en knap. We raakten aan de praat. Zonder bijbedoelingen van mijn kant, dat soort ideeën had ik allang opgegeven. Na een paar gesprekjes bij elkaars respectievelijke voordeur, nodigde hij me uit voor een etentje. Toen ik die avond naar nummer 23 liep, had ik me zelfs niet omgekleed of opgemaakt. Ik ging gewoon bij de buurman eten.

Pas toen hij me bij het afwassen vertelde dat hij me aantrekkelijk vond, besefte ik wat er aan de hand was. Deze man wilde met mij naar bed. Moi. De minst sexy vrouw van het noordelijk halfrond. Ik panikeerde. Het eerste wat door mijn hoofd schoot, was: mijn benen zijn niet gewaxt, om van de rest nog te zwijgen. Yep, na 11 jaar was dat waaraan ik dacht (lacht). We hebben heerlijk gekust, maar niet meer dan dat. Er spookten te veel vragen door mijn hoofd. Zou ik nog wel weten hoe het moest? Zou hij niet schrikken als ik eenmaal mijn kleren uit had? Was orale seks oké de eerste keer? Zouden we daarna écht een koppel zijn? En wilde ik dat wel, want ik kende hem helemaal niet. Ik hield die avond de boot af, maar nodigde hem wel uit bij mij.

Tweede eerste keer

Ik zou hem vertellen dat ik niet verliefd was, maar wel iets met hem wilde. Doodnerveus was ik de volgende dagen. Opgewonden ook. ‘Het’ zou gaan gebeuren. O God. Hij kuste me bij het binnenkomen, en in de loop van de avond hebben we open en eerlijk gepraat. Pieter wilde net als ik niet meteen een relatie, maar voelde wel iets. Lust?, vroeg ik. Hij bloosde, maar dat was het inderdaad. En dus hebben we gevrijd. Ik denk nog vaak aan die nacht terug, want ik herinner me honderden details van mijn tweede eerste keer.

Hoe hij op de sofa de knoopjes van mijn jurk losmaakte. Zijn glimlach toen ik zijn riem losgespte en door de kamer gooide. Het aaaah-gevoel toen hij mijn beha uitdeed. De seks was fijn. Niet spectaculair, maar goed. Lief. Ik moest hardop lachen toen hij kwam, want ik was vergeten hoe raar een orgasme-gezicht kan zijn, maar dat kon de sfeer niet drukken. Ook al kwam ik zelf niet klaar, ik genoot intens van dat andere lichaam.

En dat bleef ik doen, want Pieter en ik begonnen een soort affaire. We zagen elkaar een keer per week, maar werden geen koppel. Omdat we niet echt verliefd waren. Hij heeft nooit geweten dat hij mijn eerste minnaar was na 11 jaar zonder seks, maar dat hij zo naar mij verlangde, gaf mijn zelfvertrouwen een immense boost. Na een jaar kwam hij schoorvoetend vertellen dat hij terug naar zijn vrouw ging. Goed voor hen, maar voor mezelf vond ik het echt jammer.

Hij heeft nooit geweten dat hij mijn eerste minnaar was na 11 jaar zonder seks

Ik heb zelfs even gehuild, niet omdat mijn hart gebroken was, maar omdat ik bang was om weer seksloos door het leven te gaan, en dat wilde ik niet. Dus schreef ik me in op een dating site. De volgende jaren had ik heel wat dates, en daar kwam weleens seks van. Vaak op mijn initiatief. Eindelijk leidde ik dat wilde leven waar ik als dertiger van droomde. Tot ik verliefd werd. Jan en ik zijn ondertussen drie jaar een koppel. Hij weet niet dat ik een aanzienlijk deel van mijn leven zonder seks heb doorgebracht. Het doet er niet toe, omdat het geen littekens heeft nagelaten. Ik sta er vandaag nooit meer bij stil. Seks is geweldig, en ik ben blij dat het weer een centrale plaats in mijn leven inneemt, maar ik weet ook dat het leven oké is zonder. Iets minder kleurrijk, dat wel.”

Onzekerheid bij seks is niet abnormaal. Lees hier de 6 tips voor seks na een lange tijd en 7 tips om samen jullie libido een boost te geven.

Lees ook:

Door: Nathalie Le Blanc

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content