Ons mannenpanel biecht op: “Dit houden we geheim voor onze vrouw”

Als vrouwenblad laten we graag sterke, inspirerende vrouwen aan het woord. Maar voor één keer, keren we de rollen graag eens om. Wij vroegen mannen naar hun visie en ervaringen. Vandaag: mannen zijn vaak geen open boek, dat is geen geheim. Maar wat verzwijgen ze eigenlijk voor ons? 10 mannen verklappen hier wél wat ze tegen hun vrouw niet kwijt durven.

1. Koppels

“Als ik vrijgezel ben, vind ik het ontzettend opwindend om met koppels af te spreken. Ik val niet op mannen, maar de dynamiek tijdens zo’n trio vind ik heerlijk. In relaties laat ik die afspraakjes achterwege, en ik zal het zeker niet zomaar tegen eender wie vertellen.” – Pieter (38).

2. Jarretellen

“Alle lingeriewinkels hangen vol jarretellengordels. Zijn dat die exemplaren die wij cadeau geven die opnieuw verkocht worden? Waar blijven al die dingen? Ik geef ze haar voor kerst, voor Valentijn... Dat zijn toch al stevige hints. Moet ik er nu echt een briefje bij steken: zaterdag, 18u, aantrekken! Moet ik het nu echt zeggen?” – Matthias (57)

3. Onzekerheid

“Ik zal het niet snel laten merken, maar ik ben eigenlijk heel onzeker. Hebben mensen mij graag? Is mijn leven spannend genoeg? Kan ik mijn vrouw genoeg geven? Ik kom altijd heel zelfzeker over, maar ik kan echt wakker liggen en mijzelf in twijfel trekken.” – Steven (32)

4. Haar moeder

“Haar moeder kan niet koken. Niet. De maandelijkse zondagse lunch is een marteling. Maar ik eet het allemaal op. Je kunt godzijdank niet praten met je mond vol.” – Hans (39)

5. Kleding

Ik durf het niet eerlijk te zeggen als ik de kleding van mijn vriendin niet mooi vindt. Ze heeft heel leuke jurken, maar soms draagt ze rokken of broeken en die ze met de vreemdste dingen combineert. Als ze dan vraagt wat ik vind, durf ik te liegen. Simpelweg omdat ik geen zin heb in een teleurgestelde vriendin. Zo belangrijk vind ik kleding toch niet.” – Hendrik (29)

6. Ze laat zich gaan

“Ik heb weleens Charles Aznavour opgezet: Tu t’laisses aller, omdat hij zingt wat ik niet durf te vertellen. Moet dat nu: die oude peignoir en die sloefen? Kan ze nu echt geen inspanning doen om er wat aantrekkelijker uit te zien?” – Jan (60)

7. Spinnen en muizen

“Spin in de badkamer, muis in de kelder… Ik kan het allemaal maar oplossen. Alsof ik nooit bang ben of vies van iets. Maar ik sla die spin dood, haal die dode muis uit de val, hang de held uit en geniet van het complimentje.” – Klaas (37)

8. Familiebezoekjes

“Ik heb een bloedhekel aan al die familiefeestjes en talrijke bezoekjes. Heel enthousiast zijn tegen tantes en nonkels, spelen met de jengelede kleinkinderen en altijd diezelfde herinneringen van vroeger die worden opgehaald... Ik zou mijn zondag liever anders spenderen, maar ik durf het niet vertellen. Om nog maar te zwijgen van het jaarlijkse familieweekend dat een verplicht nummertje is, ik vind er echt niets aan, maar zie haar graag, dus ga toch altijd mee.” – Diederik (30)

9. Ontslag

“Ik heb mijn vrouw pas verteld dat ik ontslagen was op het moment dat ik een andere job had. Ik heb enkele maanden in een park en in de bibliotheek rondgehangen, maar ik ben elke ochtend vertrokken in pak en das, met boekentasje en broodtrommel. Het had mijn vrouw alleen maar bang gemaakt, en ze had me voortdurend ondervraagd: heb je al gesolliciteerd, heb je deze advertentie gezien, ben je al met die gaan praten... Ik had er vertrouwen in dat ik tijdens mijn ontslagperiode iets anders zou vinden, dus ik heb haar die stress bespaard, en de rust opgezocht. En weet je wat? Ik was niet de enige die daar zo in de bibliotheek zat.” – Bernard (56)

10. Wilde fantasieën

“Sinds wij een kind hebben, is onze relatie niet meer als voorheen. De liefde is groot, maar ons seksleven staat op een zeer laag pitje. Natuurlijk neem ik haar dat niet kwalijk, maar ik durf haar niet te vertellen dat ik veel porno kijk, vaak fantaseer over andere vrouwen en daarbij soms droom over SM of seksfeestjes. Soms wil ik haar aanspreken over ons saaie seksleven, maar als ik ze bezig zie met ons kindje, begrijp ik dat dat nu even voorrang heeft. Ze is een fantastische moeder, dus ik wacht geduldig af.” – Gert (34)

Meer verhalen van mannen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content