Schoolpoort sweethearts: “Ik toonde hem hoe de camera werkte en ineens waren we aan het kussen”

Het is bijna september en dat betekent: kinderen keren terug naar de schoolbanken en ouders herontdekken hun plek aan de schoolpoort. En die blijkt soms spannender dan verwacht. Twee ouders en een leerkracht over de romantische avonturen die ze er beleefden. Lise (29) werd verleid door de tatoeages en vlotte babbel van Bart.

New girl

“Ik ben getrouwd met een wat oudere man, die uit een eerste huwelijk al drie kinderen heeft. Nadat ik hem had leren kennen werd ik bijna onmiddellijk zwanger van ons zoontje, ik was net eenentwintig. Daardoor was ik een van de jongste mama’s aan de schoolpoort. Als vijfentwintigjarige vond ik niet meteen aansluiting bij de oudere mama’s, die vaak al dertig jaar of ouder waren.”

“Naast de kleuterschool lag een klein veldje met wat bankjes, daarom gingen veel ouders na schooltijd niet meteen naar huis, maar bleven ze nog wat rondhangen om te babbelen terwijl de kinderen nog even konden spelen. Zeker als het mooi weer was. In het begin stond ik daar altijd in mijn eentje rond te draaien, maar na een paar weken vond ik aansluiting bij een ander groepje ouders. Een van hen was een jonge papa, Bart. ”

“Hij was in vergelijking met de andere papa’s enorm cool, met opvallende tatoeages en een stoere baard. Als je elke dag een praatje maakt, evolueer je vrij snel van koetjes en kalfjes naar iets serieuzere gesprekken. Je vertelt elkaar over je leven. Mijn huwelijk was op dat moment niet meer zo spannend als in het begin, toen alles nog een beetje stiekem moest gebeuren. We waren eerder bezig met ons gezin draaiende te houden dan te investeren in onze relatie. Mijn rol als stiefmoeder viel ook minder mee dan ik had gehoopt en ik voelde me soms eenzaam in ons gezin.”

Terwijl ik hem toonde hoe de camera werkt, stonden we heel dicht naast elkaar. Ineens waren we aan het kussen

“Toen ik Bart hierover in vertrouwen nam, voelde ik me wel een beetje schuldig tegenover mijn man. Maar Bart was zo leuk om mee te praten. Toen onze kinderen naar de tweede kleuterklas gingen, waren we in september oprecht blij om elkaar terug te zien. Ik had hem tijdens de zomervakantie weleens sporadisch gezien, in de supermarkt of op de fiets. Maar dan waren de kinderen of onze partners er vaak bij.”

Verlangens

“Dat tweede jaar was compleet anders dan het eerste. Ik hoorde bij de anciens, niet meer bij de nieuwe ouders die hun weg nog moesten zoeken. Bart en ik stonden steeds vaker een beetje apart van de anderen te praten. Ik had tijdens de vakantie ook een tatoeage laten zetten en hij merkte het meteen op. Hij nam mijn arm vast en streelde erover. Die kleine aanraking veranderde de dynamiek tussen ons. Ik moest aan mezelf toegeven dat ik me fysiek tot hem aangetrokken voelde. Maar er gingen weken, zelfs maanden voorbij zonder dat er iets gebeurde. We bleven gewoon twee ouders aan de schoolpoort die hun kinderen kwamen ophalen.”

“Tot de dag dat hij vroeg of hij mijn camera mocht lenen. Ik had het afgelopen jaar een cursus fotografie gevolgd en een dure spiegelreflexcamera gekocht. Hij twijfelde zelf ook om er een te kopen en wilde hem eens uittesten. Toen hij de camera kwam ophalen, was ik alleen thuis. We dronken koffie en ik merkte dat hij niet gehaast was om te vertrekken. Terwijl ik hem toonde hoe het toestel werkt, stonden we heel dicht naast elkaar. Ineens waren we aan het kussen. Het begon voorzichtig, maar alle opgekropte lichamelijke verlangens van de afgelopen maanden borrelden op. Het viel niet tegen te houden en we zijn die dag met elkaar naar bed gegaan.”

“We hebben in de weken daarna veel gepraat. Heel eventjes hebben we overwogen om allebei onze relatie op te geven en voor elkaar te kiezen, maar dat leek uiteindelijk toch een stap te ver. Toen onze kinderen in de derde kleuterklas zaten, hebben we nog drie keer vluchtige seks gehad. Zodra ze naar het eerste leerjaar gingen en allebei in een andere school zaten, hebben we er bewust voor gekozen om een beetje afstand te bewaren. Af en toe zien we elkaar nog eens in het dorp, maar dan blijft het bij een vette knipoog.”

Meer lezen

Tekst: Evelien Rutten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content