Home Psycho & Relatie Slow-living: de oplossing tegen feestdrukte

Slow-living: de oplossing tegen feestdrukte

Slow-living: de oplossing tegen feestdrukte

Bekomen van de feestdrukte? Dat doe je slow! Of beter: met slow-living. Maak kennis met  slow food, trage koffie en langzaam reizen, want haast en spoed is zelden goed.

1. Slow Food

Vergeet volgepropte kalkoenen en calorierijke kerststronken. Als slow cook kies jij zorgvuldig artisanale producten uit, maak je ze met liefde klaar en geniet je vooral rustig van een ontspannen etentje. Op het menu van een slow diner? Veel fruit, groenten vis en ambachtelijke streekproducten. Smakelijk!

2. Slow Coffee

Nespresso, Senseo, Nescafé, allemaal goed op die aller drukste dagen, maar de beste afsluiter van een slow diner is en blijft een slow koffie. Gebaseerd op de old skool filterkoffie, giet een barista heet water over versgemalen kwaliteitskoffie in een speciale filter. Resultaat? Een frisse koffie met een rijke smaak en een ontspannend koffieritueel.

3. Slow Travel

Rustig reizen, dat is reizen zonder overvol vakantieschema, must-visit adresjes en zeulen met zware valiezen. Je doet gewoon wat je wil, waar en wanneer je dat  het beste past en verder zie je wel.

4. Slow TV

Slow TV, niet even spannend als een thriller, maar wel een hype in Noorwegen. Daar kruipen de fans van dit televisiegenre gezellig voor de buis om 12 uur lang te kijken naar het breien van een trui, het scheren van een schaap of het knisperen van een haardvuur. En dat werkt blijkbaar heerlijk ontspannend.

5. Slow Books

De boekenwurm is een uitstervend ras. Jammer, want een ‘slow’ oftewel goed boek is het perfecte toevluchtsoord om rust te brengen in je hoofd. We hebben het dan natuurlijk niet over een chick flick of huisvrouwliteratuur als Fifty Shades Of Grey, maar literatuur met een grote L.

 

Lees ook

15 tips voor meer zelfvertrouwen

Zo krijg jij een gezonde geest in en gezond lichaam

Deze tips leiden rechtstreeks naar geluk