Is hij écht de man van je dromen of loop je de ware dit jaar eindelijk tegen het lijf? Dit hebben de sterren voor jou in petto dit jaar.

STEENBOK: VAN 22/12 TOT 20/1

Steenbokken zijn praktisch, intelligent en logisch.  Als ze iets willen bereiken, hebben ze daar alles voor over en ze sporen ook anderen aan hun dromen na te leven. Aan de andere kant zien ze het leven vaak wat somber in, en kunnen ze behoorlijk koppig zijn.

Voor de koppels: De Steenbok mag zich op het vlak van liefde aan een stabiel en prettig jaar verwachten. Steenbokken met een relatie zien weinig veranderen in 2019. Februari is een erg goede maand. In mei kunnen er enkele strubbelingen zijn, onbedoeld zet je jouw partner niet op de eerste plaats. Beschrijf je gevoelens en praat met elkaar.

Voor de single ladies: Singles hebben het meeste kans op romantiek in februari en mei. Wees niet bang en durf te flirten. Al wil dat wel zeggen dat je tijd moet durven maken voor de liefde. Of het effectief tot een vaste relatie komt, wordt later in het jaar duidelijk.

Tip voor singles en koppels: Maak tijd voor de liefde, dan wacht je een prachtig, liefdevol jaar.

 

WATERMAN: VAN 21/1 TOT 18/2

Watermannen zijn onafhankelijke, originele mensen die erg populair zijn. Ze kunnen excentriek zijn maar soms ook bang om hun emoties te tonen. Je zult je met hen beslist niet vervelen.

Voor de koppels: 2018 was een druk jaar, 2019 wordt het jaar waarin je beseft hoe belangrijk je geliefde voor je is. Je komt nogal rationeel over, maak regelmatig duidelijk aan je partner hoe graag je hem/haar ziet. Februari en maart zijn topmaanden voor jou, contacten worden intiemer. Zowel op fysiek als gevoelsvlak. In juni kan het flink botsen.

Voor de single ladies: Ben je single, dan heb je vooral behoefte aan diepgang in een potentiële partner. Dat is niet altijd gemakkelijk te vinden. Maak regelmatig een reis en stel je open voor nieuwe ervaringen en mensen. April, oktober en november zijn goede maanden voor jou. Ook in je vriendschappen en familieleven gaat het je voor de wind.

Tip voor singles en koppels: Wees empathisch en stel je open.

 

VISSEN: VAN 19/2 TOT 20/3

Vissen zijn vriendelijk en meelevend en passen zich heel gemakkelijk aan anderen aan.  Jammer genoeg zijn ze soms wat overgevoelig en niet bepaald praktisch; ze zijn aan de mysterieuze en dromerige kantVeel zelfvertrouwen hebben Vissen niet, maar ze zijn trouw aan hun vrienden en kunnen ook goed alleen zijn.

Voor de koppels:  De gesettelde vissen rekenen dit jaar nog meer op steun en liefde van hun partner. Ook je goede vrienden zorgen dit jaar voor veel steun. Al kan je partner zich storen aan je dagdromen, je lijkt afwezig. Discussies gaan vaak over het gebrek aan initiatief.

Voor de single ladies: single vissen storten zich op een prille relatie, dit zorgt voor veel passie. Dat gebeurt waarschijnlijk in maart of mei. Meteen de periode waarin Vissen zich seksueel actiever voelen dan anders.

Tip voor singles en koppels: Durf initiatief nemen! Zowel op gevoelsvlak als in de slaapkamer.

RAM: VAN 21/3 TOT 20/4

Rammen zijn moedig, enthousiast, optimistisch en eerlijk. Aan zelfvertrouwen ontbreekt het hen niet en ze zijn dan ook graag bereid de leiding te nemen. Jammer genoeg kunnen ze erg impulsief zijn en als het hen niet meezit, worden ze boos of zelfs agressief.

Voor de koppels: 2019 is hét jaar van hechte vriendschappen en sterke relaties. Neem tijd om banden met je vrienden en familie te versterken. Mei is een goede periode voor jullie als koppel. Jullie voelen die kriebels terug en dat zorgt voor een boost tussen de lakens.

Voor de single ladies: Single? Je wordt van je sokken geblazen door een nieuwe man in je leven. Je bent tot over je oren verliefd. Gelukkig is het wederzijds. Vergeet niet om ook tijd voor familie en vrienden te maken.

Tip voor singles en koppels: Geniet van elkaar, maar vergeet ook familie en vrienden niet.

 

 

 

STIER: VAN 21/4 TOT 21/5

Stieren zijn gul en betrouwbaar, ambitieus en sensueel en aan een Stier heb je een vriend voor het leven. Stieren zijn geduldig en hebben doorzettingsvermogen. Minpuntje? Ze zijn koppig en denken soms dat de hele wereld om hen draait. Ze zijn bezitterig, maar als ze van iemand houden, gaan ze voor hen door het vuur.

Voor de koppels: Het is belangrijk dat je tijd en energie steekt in je relaties. Neem niet alles voor lief. In oktober kunnen er spanningen zijn, het is belangrijk om te blijven praten met elkaar.

Voor de single ladies: In mei of juni word je verrast door de liefde. Kans is groot dat je verliefd wordt op iemand die je al kent. Dit kan iets heel moois worden, al zul je wel moeite moeten doen.

Tip voor singles en koppels: Zet je partner op de eerste plaats.

TWEELINGEN: VAN 22/5 TOT 21/6

Tweelingen zijn altijd zichzelf, zonder meer. Dat betekent dat ze een zachte kant hebben, maar ook heel sterk en onvoorspelbaar kunnen zijn. Tweelingen zijn slim en kunnen over alles meepraten, en ze zijn leergierig. Als ze eenmaal de juiste partner gevonden hebben, zijn ze onvoorwaardelijk trouw.

Voor de koppels: 2019 is voor Tweelingen het jaar van verandering. Zit het niet goed in je relatie, dan durf je daar nu eindelijk een streep onder te zetten. Emotioneel is het zwaar, maar diep vanbinnen besef je dat het de juiste oplossing is. Ook voor koppels waar het wél goed zit, is er verandering op komst. Jullie zijn toe aan een nieuwe stap, misschien is het tijd voor gezinsuitbreiding?

Voor de single ladies: 2019 wordt een jaar vol liefde en vriendschap. Besteed veel tijd aan de mensen waar je energie uit haalt. Wie de eerste maanden nog niemand ontmoette, mag gerust zijn. Vanaf maart is er kans op een nieuwe liefde. In juni loop je misschien zelfs die ene ware tegen het lijf.

Tip voor singles en koppels: Een sprong in het diepe is eng, maar vaak écht de moeite waard.

KREEFT VAN 22/6 TOT 22/7

Kreeften zijn zachtaardig en hun familie is voor hen heel belangrijk. Jammer genoeg vinden ze het soms moeilijk om uit te drukken wat ze voelen, en trekken ze zich soms terug. Ze zijn artistiek en creatief, en werken hard. Wel zijn ze bang om afgewezen te worden, en dat kan hen wrokkig maken. Een Kreeft onthoudt het heel lang als hem onrecht aangedaan is.

Voor de koppels: Koppels die in 2018 elkaar leerden kennen, zien dat het nu serieus wordt. In april of mei kunnen er frustraties komen, pak ze onmiddellijk op en praat erover. Op die manier vermijd je dat het een probleem wordt. Maak tijd voor romantiek.

Voor de singles: je wilt wel een nieuwe partner ontmoeten, maar bent niet snel tevreden. Bovendien focus je voornamelijk op rationele en praktische zaken, terwijl je beter je hart volgt.

Tips voor singles en koppels: bekijk niet alles te rationeel en maak tijd voor romantiek.

LEEUW: VAN 23/7 TOT 23/8

Leeuwen hebben een warm hart en ze houden van actie. Het is voor hen enorm belangrijk om bemind en bewonderd te worden; ze staan graag in de belangstelling. Vandaar dat er onder acteurs veel Leeuwen zijn. Leeuwen kunnen behoorlijk koppig zijn, en als ze eenmaal ergens van overtuigd zijn, is het bijzonder moeilijk om hen op andere gedachten te brengen.

Voor de koppels: je liefdesleven krijgt heel wat aandacht in 2019. Je hebt nood aan gezelligheid. In november en december lijkt er even een dipje te zijn, maar door te praten raken jullie er wel uit.

Voor de singles: je sociale leven is erg belangrijk voor je in 2019. Je bent kritisch naar potentiële nieuwe partners toe. Stel je open en er staat je heel wat moois te wachten.

Tips voor singles en koppels: maak tijd voor gezelligheid.

 

MAAGD: VAN 24/8 TOT 23/9

Maagden zijn analytisch en opmerkzaam, en als ze iemand aardig vinden, zijn ze erg behulpzaam en betrouwbaar. Bovendien zijn ze perfectionistisch, super georganiseerd en ordelijk, en vrienden kunnen dan ook altijd op hen rekenen. Daar staat tegenover dat Maagden behoorlijk sceptisch kunnen zijn, en zich nogal eens met dingen bemoeien waar ze eigenlijk niets mee te maken hebben. Maar ze zijn altijd rechtdoorzee.

Voor de koppels: je wordt door je geliefde in de watten gelegd en geniet van de aandacht. Je ergert je aan kleine dingen, maak die bespreekbaar.

Voor de singles: vooral augustus is een belangrijke maand voor je. Dit is het moment waarop je weleens een nieuwe partner tegen het lijf kunt lopen. Durf jezel openstellen voor deze bijzondere man.

Tips voor singles en koppels: stort je niet enkel op je werk, maar maak ook tijd voor de liefde.

WEEGSCHAAL: VAN 24/9 TOT 23/10

Weegschalen zijn echte diplomaten: ze kunnen de dingen vanuit het perspectief van anderen zien en ze kunnen erg goed luisteren. Maar ze verwachten wél dat ze bewonderd worden; ze zijn behoorlijk ijdel en kunnen niet goed tegen kritiek.

Voor de koppels: voor de weegschaal wordt het een vruchtbaar jaar op het gebied van de liefde. Vergeet wel niet om je grenzen te trekken, heb je meer nood aan tijd voor jezelf, maak dat dan duidelijk aan je partner.

Voor de singles: oktober is een belangrijke maand voor de weegschalen zonder partner. Dan zou de ware zomaar eens voorbij kunnen lopen. Je straalt, geniet ervan!

Tips voor singles en koppels: bewaak je grenzen en vergeet niet om af en toe tijd voor jezelf te nemen.

 

 

SCHORPIOEN: VAN 24/10 TOT 22/11

Schorpioenen zijn evenwichtige mensen en als ze eenmaal iets in hun hoofd hebben, zijn ze moeilijk nog van hun idee af te brengen.Ze zijn betrouwbaar en trouw, en vaak erg ambitieus. Wel kunnen Schorpioen bezitterig zijn, en nogal jaloerse neigingen hebben. Dat maakt dat ze niet zo makkelijk in hun kaarten laten kijken.

Voor de koppels: het jaar begint heerlijk voor jullie, je geniet van elkaar. Je hebt veel nood aan liefde, zowel op mentaal als fysiek vlak. In juni volgt er mogelijks een dipje. Dat lossen jullie op door te praten.

Voor de singles: in maart is de kans groot dat je een nieuwe partner ontmoet. Al is de kans eerder klein dat het de ware is. Wanneer het in juni slechter gaat, is dat het perfecte moment om die ene bijzondere man tegen het lijf te lopen. Je werkomgeving is een belangrijke plek.

Tips voor singles en koppels: denk eens na over je eigen noden en bespreek die met je partner.

 

BOOGSCHUTTER: VAN 23/11 TOT 21/12

Boogschutters zijn optimistisch en zien van alles de positieve kant.  Daarnaast hebben ze een brede belangstelling en zijn ze vrijgevig. Wel zijn ze soms té rechtuit en dat kan anderen kwetsen. Boogschutters kunnen ook slordig en ongeduldig zijn, en hebben soms té veel zelfvertrouwen.

Voor de koppels: jullie vinden na een woelig jaar terug rust bij elkaar. Familie en vrienden zijn erg belangrijk dit jaar. 2019 wordt het jaar waarop één en ander duidelijk wordt in je liefdesleven.

Voor de singles: het is vooral in april tijd om meer aandacht te schenken aan je sociale leven. Geniet van het leven en die ware komt heus wel op je pad. Daarnaast zou er wel eens ex kunnen verschijnen. Denk goed na of je dit wel wilt.

Tip voor singles en koppels: luister naar je hart.

Meer over relaties & sterrenbeelden: