Speciaal voor Valentijn: Feelings grote liefdeshoroscoop

Valentijn is hét moment om even te bezinnen over de liefde. Wordt 2023 het jaar waarin je de ware ontmoet of is het tijd om afscheid te nemen van een ongelukkige relatie? Onze astrologe voorspelt wat jij mag verwachten op relationeel vlak in de grote liefdeshoroscoop.

Liefdeshoroscoop voor de steenbok: VAN 22/12 TOT 20/1

Steenbokken zijn verstandig, gevoelig en zeker van zichzelf. Ze staan bekend om hun praktische benadering, en ze vertrouwen op hun intelligentie en logisch denkvermogen voor ze beslissingen nemen. Dat betekent dat ze soms té voorzichtig zijn. Ze zijn ambitieus, geduldig en koppig. Ook op liefdesvlak zijn steenbokken voorzichtig. Ze geven hun hart niet zomaar aan de eerste de beste, en geven vaak de voorkeur aan relaties op lange termijn.

Relaties: singles ontmoeten een bijzonder iemand in maart. Steenbokken in een relatie hebben dit jaar veel nood aan qualitytime met hun partner.

Tip: je hebt geen spannende dates nodig voor verbinding.

Liefdeshoroscoop voor de waterman: VAN 21/1 TOT 18/2

Watermannen zijn intelligent en humoristisch, rechtvaardig en eerlijk, en ze winden mensen makkelijk rond hun vinger omdat ze het erg mooi kunnen zeggen. Daar staat tegenover dat ze grillig kunnen zijn, koppig en ook besluiteloos. In de liefde willen watermannen zich vrij voelen. Ze binden zich niet snel.

Relaties: watermannen hebben vooral veel behoefte aan diepgaande gesprekken met vrienden dit jaar. Watermannen in een relatie worden dit jaar serieus aan het twijfelen gebracht.

Tip: sluit je niet af, maar praat met je partner.

Liefdeshoroscoop voor vissen: VAN 19/2 TOT 20/3

Vissen hebben een sterke intuïtie, ze zijn artistiek, hebben een grote verbeeldingskracht en hun vrienden stellen hun loyaliteit erg op prijs. Daar staat tegenover dat ze soms té idealistisch zijn en overgevoelig reageren. Als de dingen niet gaan zoals zij willen, verliezen ze de moed. Op liefdesvlak houden ze van grote romantische gebaren. Zelf geven ze ook veel liefde terug.

Liefde: een grote gebeurtenis kan voor strubbelingen zorgen in je familie. Vissen in een relatie vinden veel steun bij hun partner. Samen slagen jullie je er wel door. Singles vinden steun bij een bijzondere kennis.

Tip: liefde is soms dichterbij dan je denkt.

Liefdeshoroscoop voor de ram: VAN 21/3 TOT 20/4

Rammen zijn artistiek, onafhankelijk, stijlvol en soms behoorlijk heetgebakerd. Ze wachten niet af tot anderen iets ondernemen, maar komen liever zelf in actie. Daar staat tegenover dat ze arrogant en eigenzinnig kunnen zijn, en niet aan de details denken voor ze iets ondernemen. In relaties zijn ze erg oprecht en open. Bovendien hebben ze nood aan duidelijkheid: ze willen hun liefde direct uiten en weten waar de relatie naartoe gaat.

Liefde: jullie spenderen veel tijd samen, je loopt op wolkjes. Single? Deze maand mag je een bijzondere ontmoeting verwachten.

Tip: verliefd zijn is mooi, maar verlies je vrienden niet uit het oog.

Liefdeshoroscoop voor de stier: VAN 21/4 TOT 21/5

Stieren zijn betrouwbaar, ambitieus, praktisch en sensueel, en ze hebben oog voor mooie dingen. Ze zijn goed met de financiën en helpen graag anderen: een stier is een goede vriend. Daar staat tegenover dat Stieren erg koppig en materialistisch kunnen zijn, en aan de luie kant. In een relatie willen ze veel bevestiging, tegelijkertijd hechten ze veel belang aan sensualiteit en seksualiteit.

Liefde: vrijgezel? Laat je niet verleiden door iemand die het niet waard blijkt te zijn. Liever gelukkig alleen dan ongelukkig samen. Maakt je partner jou onzeker, stel je dan even de vraag of dit wel is wat jij nodig hebt.

Tip: luister naar je eigen gevoelens.

Liefdeshoroscoop voor tweelingen: VAN 22/5 TOT 21/6

Tweelingen zijn intelligent en weten zich goed uit te drukken; het zijn heel sociale wezens die altijd klaarstaan voor een pretje. Maar dat kan opeens omslaan en dan worden ze ernstig, nadenkend en een beetje rusteloos. Niet voor niets is dit het sterrenbeeld met twee gezichten... In relaties zoeken ze steeds naar spanning, je zult je zelden vervelen. Tegelijkertijd zijn ze gesteld op hun vrijheid, jaloezie is uit den boze.

Liefde: singles mogen zich aan een spannend jaar verwachten, er zijn verschillende interessante ontmoetingen. Met wie klikt het best? In een relatie? Je ergert je aan je jaloerse partner, maar is die jaloezie volledig onterecht?

Tip: wees eerlijk tegen jezelf.

Liefdeshoroscoop voor de kreeft: VAN 22/6 TOT 22/7

Kreeften hebben een grote verbeeldingskracht. Ze zijn trouw en emotioneel, sympathiek en met een heel sterke intuïtie. Anderzijds kunnen ze achterdochtig en wantrouwig zijn, zeker tegenover mensen die ze niet kennen. Maar voor hun familie en vrienden gaan ze door het vuur. In een relatie zijn ze aanhankelijk, en ze staan altijd in voor een romantisch gebaar.

Liefde: jij en je partner zitten op één lijn. Dit jaar is het tijd voor een nieuwe stap. Ruzies over geld kunnen roet in het eten gooien.

Tip: maak een budgettair plan.

Liefdeshoroscoop voor de leeuw: VAN 23/7 TOT 23/8

Voor leeuwen is het erg belangrijk dat mensen van hen houden, en ze staan graag in
het middelpunt van de belangstelling. Ze zijn trouw en rechtdoorzee, maar ze kunnen
wel heel koppig zijn en veel geduld hebben ze ook niet. Daar staat tegenover dat
leeuwen fantastische vrienden zijn – zolang je niet te veel tegen hun wensen ingaat! Ze hebben veel liefde te geven, en verwachten die ook terug.

Liefde: je haalt erg veel energie uit uitstapjes met familie en vrienden dit jaar. Op relatievlak in de liefde loopt het dit jaar niet altijd van een leien dakje.

Tip: relaties met vrienden of familie zijn even waardevol als romantische relaties.

Liefdeshoroscoop voor de maagd: VAN 24/8 TOT 23/9

Maagden zijn analytisch en opmerkzaam, en als ze iemand aardig vinden, zijn ze erg behulpzaam en betrouwbaar. Vrienden kunnen altijd op hen rekenen. Daar staat tegenover dat maagden behoorlijk sceptisch kunnen zijn, en zich nogal eens met dingen bemoeien waar ze eigenlijk niets mee te maken hebben. Maar ze zijn altijd rechtdoorzee. Ze zijn erg kritisch voor hun partner, ze worden graag uitgedaagd op intellectueel vlak.

Liefde: jullie zijn dolgelukkig samen, alles loopt goed. Single? In augustus ontmoet je een bijzonder iemand. Stel jezelf open en geef een eerlijke kans voor je iemand afwijst.

Tip: vergeet zelfliefde niet.

Liefdeshoroscoop voor de weegschaal: VAN 24/9 TOT 23/10

Evenwicht is enorm belangrijk voor weegschalen, en ze zullen alles doen om de vrede te bewaren. Dat betekent ook dat ze moeite hebben om een eigen mening naar voren te brengen, en dat ze soms beloftes doen die ze niet kunnen nakomen. Maar het zijn trouwe vrienden die alles voor anderen overhebben. Op relationeel vlak vinden ze uiterlijk erg belangrijk, en ze zijn veel bezig met wat de ander van hen vindt.

Liefde: single? In april volgt er een bijzondere ontmoeting. Weegschalen nemen dit jaar eindelijk de tijd om ook de relatie met zichzelf onder de loep te nemen.

Tip: hou van jezelf, de rest volgt vanzelf.

Liefdeshoroscoop voor de schorpioen: VAN 24/10 TOT 22/11

Schorpioenen zijn evenwichtige mensen, en als ze eenmaal iets in hun hoofd hebben,
zijn ze moeilijk nog van hun idee af te brengen. Ze zijn betrouwbaar en trouw, en vaak
erg ambitieus. Wel kunnen Schorpioenen bezitterig zijn, en nogal jaloerse neigingen
hebben. Dat maakt dat ze niet zo makkelijk in hun kaarten laten kijken. Ze worden dan ook niet gemakkelijk verliefd, maar als je hun hart hebt gewonnen, bedanken ze je met eeuwige loyaliteit.

Liefde: schorpioenen in een relatie zijn op zoek naar meer spanning. Die kan je zoeken op verschillende manieren: wie weet is een open relatie jullie geheim of misschien is een vaste datenight met een nieuwe activiteit al voldoende? Een moeilijke relatie met je collega of kennis kan je doen wankelen.

Tip: tijd om je partner te herontdekken.

Liefdeshoroscoop voor de boogschutter: VAN 23/11 TOT 21/12

Boogschutters zijn altijd op zoek naar kennis en nieuwe ervaringen, en dat maakt dat ze rusteloos kunnen zijn. Aan de andere kant maken ze heel gemakkelijk vrienden, zijn ze flexibel en hebben gevoel voor humor. Wie verliefd wordt op een Boogschutter, zal zich niet vervelen. Al kan het even duren vooraleer het beklonken is; boogschutters stappen eerder angstig in een nieuwe relatie.

Liefde: je bent gelukkig met je partner; schenk voldoende aandacht en plan veel tijd in voor je gezin. Single? Beperk je niet tot apps, maar ga ook naar buiten.

Tip: geniet van je partner.

Meer tips over de liefde:

Openingsbeeld: For Love & Lemons

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content