Home Psycho & Relatie Straffe getuigenis: Ann is de ‘chef geluk’ van Medialaan

Straffe getuigenis: Ann is de ‘chef geluk’ van Medialaan

Boeiend avontuur

In de tuin vind je pingpongtafels, frisbees, springtouwen en trampolines. Ik heb fietsen gekocht en Fitbits uitgedeeld. Je kunt hier je wasgoed en schoenherstellingen afgeven, vers brood kopen of je auto laten wassen. In de kantine vind je veel sla, groenten, zaden en noten, of een sana maaltijd van Sandra Bekkari. Ook nog frietjes en stoofvlees als je daar zin in hebt. Natuurlijk functioneert dit beleid alleen maar als het gedragen wordt door heel het bedrijf. Ken je dat gezegde: ‘People join companies, but leave their bosses’. Leiderschapsstijlen zijn uiteraard ook belangrijk als het op het motiveren van werknemers aankomt. Ik doe deze job niet alleen, maar in samenwerking met human resources. Zo zeg ik zeg ook altijd tegen de collega’s: ‘You make it happen’. Ik kan wel dingen aanreiken, maar uiteindelijk moeten ze het zelf waarmaken.

Op lange termijn zou het effect van dit beleid meetbaar moeten zijn. Absenteïsme zou moeten dalen, de tevredenheid en het engagement zouden hoog moeten blijven, de herstelnood – de tijd die mensen nodig hebben om te recupereren – zou lager moeten worden. Misschien moet ik proberen mezelf op termijn overbodig te maken. Dan zou ik een schitterende job gedaan hebben. Als de juiste omstandigheden zijn gecreëerd en de werknemers hun verantwoordelijkheid nemen, dan ben ik misschien niet meer nodig. Maar vandaag is deze job nog een boeiend avontuur. Er zijn zo veel nieuwe inzichten wat werk betreft – over focussen, multitasken, stressbeheersing – en we kunnen nog zo veel doen. Elke dag krijg ik mailtjes van enthousiaste collega’s. Deze chef geluk is heel gelukkig.”

Anns als-je-maar-één-ding-doet-tip

Sta elke 30 minuten minstens 5 minuten recht. Om een glas water te halen, om iets van de printer te nemen, om iets te vragen aan een collega, in plaats van te mailen. En zet je auto op de parking zo ver mogelijk van kantoor. Die wandelingetjes doen zo veel deugd. Je ademt bewuster, je beweegt, en – bonus – je komt al eens een collega tegen.”

1 2 3
bekijk op één pagina

Nog meer tips lezen van wellbeing-expert Ann De Bisschop? Lees dan vanaf nu elke maand haar nieuwe rubriek ‘Happy @ work’ in Feeling.

Nog meer straffe getuigenissen:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten