Straffe getuigenis: Katrien is eventmanager van de Koninklijke Belgische Voetbalbond

Hoezo alleen mannen in de voetbalwereld? Katrien is eventmanager van de Koninklijke Belgische voetbalbond en niet zo’n vreemde keuze, ze voetbalde zelf 17 jaar.

 

Katrien (33): “Ik werk hier al vijfenhalf jaar en heb een coördinerende rol bij het organiseren van alle wedstrijden van de Rode Duivels, maar ook van de Red Flames en de jonge beloftes. Daarbij moet ik o.a. het overzicht bewaren over de veiligheid, de ticketing, de communicatie, de vip-catering en de marketingactivaties tijdens de wedstrijd. Maar ook de aankleding van het stadion, de conditie van het veld en de wensen van de bezoekende teams moet ik in de gaten houden. Concreet? Soms willen buitenlandse ploegen snel een pizza eten na de match, omdat ze hun vlucht moeten halen. Er komt echt enorm veel bij kijken, mensen onderschatten dat echt. Mijn programma verschilt wel van jaar tot jaar. Het hangt ervan af welke competities er gespeeld worden. Met een EK of WK in het vooruitzicht wordt mijn werk heel intensief.

Voetbal op dit niveau is een echte mannenwereld, daarom hou ik me vaak een beetje op de achtergrond. Ik heb vooral contact met de coach omdat die beter bereikbaar is, iets minder met de spelers. Bij de jonge beloftes is dat anders, zij worden nog niet omringd door een grote entourage en daardoor sta je dichter bij hen.

Een match live volgen, is veel te spannend voor mij. Ik kijk veel liever naar de samenvatting op tv.

De wedstrijden zelf kan ik niet altijd live volgen, omdat ik dan meestal met honderd dingen tegelijk bezig ben. Ik mis daardoor ook altijd alle goals (lacht). Maar eigenlijk is dat niet zo erg, want ik ben sowieso verschrikkelijk zenuwachtig tijdens een match, het is veel te spannend voor mij. Daarom kijk ik liever achteraf naar de samenvatting op tv. Mijn favoriete speler is Divock Origi. Hij is heel eenvoudig gebleven, echt een fijne mens en een goede, mooie speler met een elegante techniek en veel snelheid.

Ik heb zelf zeventien jaar gevoetbald, het was de enige sport die ik wilde doen. Voor een meisje was dat in die tijd lang niet zo evident als nu, maar in de buurt waar ik woonde, was gelukkig wel al een ploeg voor meisjes. Het doet mij veel plezier dat er tegenwoordig steeds meer meisjes voetbal beginnen te spelen. Ik raakte zelf in de hoogste klasse (1ste nationale) en ben blijven spelen tot ik vijfentwintig werd. Daarna kon ik de drie trainingen per week helaas niet meer combineren met mijn werk.

Ik hoop dat de Rode Duivels in Rusland zo ver mogelijk geraken. Het is een sterke groep met een goede mentaliteit. Die mannen hebben echt plezier samen. Op sociaal vlak springt vooral Michy Batshuayi eruit. Hij is een echte sfeermaker.”

Tekst: Evelien Rutten – Foto: Stephen Mattues

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content