Getty Images

Thomas pleegde overspel: “Het was heerlijk nog eens te praten met iemand die niets over mij wist”

Het terug opbouwen van een relatie na bedrog, kost immens veel tijd en openheid. Het brengt gebreken aan de oppervlakte die jarenlang konden sluimeren. Thomas (37) en Evi maakten een relatiecrisis mee die hen bijna uit elkaar dreef.

Voetbalmaatjes

Thomas: “Hoe cliché kan het zijn. Tijdens de voetbaltraining van ons zoontje, raakte ik aan de praat met een van de mama’s die ook stond te supporteren. Ik merkte na enkele weken dat ik ernaar begon uit te kijken om Liesbeth te zien en dat ik teleurgesteld was als haar man in de plaats was gekomen. Tijdens een regenbui kwam ze bij mij onder de paraplu staan en ik legde casual mijn arm op haar rug. Ik zakte bijna door mijn benen van de onuitgesproken spanning, maar voelde me tegelijkertijd enorm op mijn hoede én schuldig. Hoe kon dit nu?! Evi en ik zijn high school sweethearts en we hebben na vijftien jaar samen nog altijd een waanzinnig goed seksleven: we hebben zonder overdrijven minstens vijf keer per week seks.”

Ze keek me aan en ik verloor mezelf in haar blik. We kusten. Het was hitsig en hevig. Maar we lieten elkaar even snel weer los. Ik zag twijfel in haar ogen, onzekerheid. En ik voelde me plots misselijk

Thomas en Liesbeth kregen een echte babbelrelatie. “Ik hield me in. Probeerde het te zien als vriendschap. Het was heerlijk om nog eens echt ‘nieuw’ te zijn voor iemand. Te praten met iemand die niets over mij wist en daardoor ook niet meteen een oordeel klaar had zitten. Soms stuurden we elkaar een sms met praktische informatie, als de training onverwacht werd afgelast bijvoorbeeld.” Maar de sms’jes werden gevoeliger. Intiemer. Speelser.

“Na een drink op het voetbal, gingen we allebei op hetzelfde moment naar huis. We stonden in het donker aan haar auto en namen afscheid. Ze keek me aan en ik verloor mezelf in haar blik. We kusten. Het was hitsig en hevig. Maar we lieten elkaar even snel weer los. Ik zag twijfel in haar ogen, onzekerheid. En ik voelde me plots misselijk.” Thomas besloot eventjes niet meer naar de voetbaltraining te gaan. Maar de sms’jes bleven komen. “En toen ging het fout. Ik was voor de tv in slaap gevallen en er kwam op mijn gsm nog een berichtje binnen. Evi zag mijn gsm oplichten en las het bericht.”

De relatiespiegel

Evi was woedend. Ze begreep niet dat hij het ‘op een ander’ ging zoeken: hun seksleven was toch schitterend?! Wat volgde, waren nachtenlange gesprekken. Kinderen in bed steken en buiten op het terras sigaretten roken en wijn drinken. Thomas: “Ik wist aanvankelijk niet wat me bezield had, maar langzaamaan kwam ik tot het inzicht dat ik intimiteit miste. We waren zo’n geoliede machine geworden, ieder met zijn of haar eigen taak, dat we wat uit elkaar gegroeid waren. Dat het fysiek nog zo goed klikte tussen ons, had daar eigenlijk niets mee te maken.

“Evi toonde zich grootmoedig en bleef niet boos op mij. Maar ik moest zweren dat ik geen contact meer zou hebben met Liesbeth. Een groot geluk is dat het bij een kus is gebleven. Ergens voelde ik dat als ik effectief met haar had geslapen, het tot een veel groter drama zou hebben geleid.”

Na zo veel jaren samen, was er nood aan een soort tussentijdse evaluatie. Evi en ik spraken af om wekelijks een moment van emotionele intimiteit in te lassen

Thomas en Evi besloten hun relatie verder te zetten, niet enkel voor de kinderen, maar ook omdat deze crisis hen een spiegel voorhield. “Na zo veel jaren samen, was er nood aan een soort tussentijdse evaluatie. Evi en ik spraken af om wekelijks een moment van emotionele intimiteit in te lassen. Al was het maar een uurtje: gsm’s af, zonder kinderen, praten over wat ons de voorbije week had beziggehouden. Het lukt niet altijd, maar onze relatie heeft een diepere laag gekregen. Hiervoor hadden we nog nooit moeten afrekenen met pech of verdriet, alles liep altijd op rolletjes. We weten nu dat we effectief bestand zijn tegen een stootje.”

Meer lezen

Tekst: Evelien Rutten.

Thomas, Liesbeth en Evi zijn pseudoniemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content