Thuisblijfmama Emmely: “Eindelijk is er tijd om écht te praten en knuffelen met mijn kinderen”

Dat je het huishouden moet runnen als een bedrijf, weten professionele thuisblijvers vaak maar al te goed. Als ware homemanagers kiezen ze vol overgave voor een fulltime bij het gezin. Overuren incluis. Emmely George uit De Haan is er zo eentje: sinds 2016 is ze thuisblijfmoeder en zorgt ze fulltime voor haar vier kinderen. En daar heeft ze nog geen moment spijt van.

Emmely: “Toen mijn man polste of ik mijn job niet wilde opzeggen, heb ik geen moment getwijfeld”

Emmely: “Met mijn ex-partner had ik twee kinderen en we werkten samen in zijn horecazaak. Na onze breuk werd het heel zwaar. Omwille van zijn job was co-ouderschap moeilijk, dus zorgde ik fulltime voor de kinderen. Ik vond werk als commercieel en administratief bediende in een bouwbedrijf, maar was niet gelukkig. Mijn kinderen waren altijd de laatste in de opvang; een vreselijk gevoel. Als single mom had ik voortdurend het gevoel dat ik faalde.”

“Toen ik enkele jaren later mijn huidige man leerde kennen, wilde hij graag nog een kind van ons beiden. Dat derde kind werden er echter vier, want ik raakte zwanger van een tweeling. Door complicaties moest ik vanaf de vijfde maand thuisblijven en het rustig aan doen. In die periode ontdekte ik hoe zalig het was om ons huishouden zonder stress te runnen. Mijn man polste of ik mijn job niet wilde opzeggen als de tweeling werd geboren. Zijn inkomen was groot genoeg. Ik heb eerlijk gezegd geen moment getwijfeld.”

“Ons gezinsleven is volledig getransformeerd.
Er is nu tijd om eens een uurtje te praten en
te knuffelen met mijn kinderen”

“De omschakeling van voltijds werken naar huisvrouw bracht veel rust. Ons gezinsleven is volledig getransformeerd. Er is nu tijd om eens een uurtje te praten en te knuffelen met mijn kinderen. Ze krijgen op tijd hun eten en gaan op tijd naar bed. Mijn man is elke ochtend weg om 5 u en komt pas thuis om 19 u. Hij moet zich nergens nog iets van aantrekken. In het weekend is hij er wel 100 procent voor ons. Als hij thuis is, is hij thuis.”

“Hoe ik mijn dagen vul? Ik grap weleens dat ik een fulltime wasserette run. De uren vliegen voorbij, ik verveel me nooit. Ik heb gelukkig ook een poetsvrouw, waardoor ik nog wat tijd voor mezelf heb. Ik ga vaak wandelen aan zee, volg golfsurflessen en hou van lunchen met mijn vriendinnen. Maar ik zet me ook intensief in voor de school van mijn kinderen: ik ben leesmoeder en help bij diverse activiteiten. Ook familie, vrienden en kennissen rondom mij kunnen op mijn hulp rekenen als ze ziek zijn. Ik doe dan boodschappen of breng eten. Dat geeft veel voldoening. Alleen de wintermaanden kunnen soms wat leeg aanvoelen, omdat ik dan veel alleen binnen zit. Maar zodra de zon weer doorbreekt, organiseer ik meteen een picknick op het strand.”

“Mijn man en ik hebben financiële afspraken gemaakt voor mocht het ooit mislopen, maar eigenlijk vertrouw ik hem volledig. Ik ben blij dat het ook goed klikt tussen hem en mijn twee eerste kinderen. We zijn een ontzettend hecht en fijn gezin. Voor mij voelt het soms aan alsof ik een tweede kans op geluk heb gekregen.”

Openingsbeeld: Liesbet Peremans. 

Meer lezen over werken en gezin:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content