Getuigenis: Tuchila en Erik waren 8 jaar beste vrienden voor ze een relatie begonnen

Ze werkten samen in de kroeg en waren 8 jaar lang beste vrienden. Toch sloeg de vonk pas jaren later over. Tuchila (45) en Erik (44) were meant to be.

Verliefde tieners

Erik: “Na de middelbare school ging ik werken bij Cher, het grootste café van Tilburg. Tijdens de zomer werkte daar honderd man en de sfeer was fantastisch. Vier maanden na mij kwam Tuchila. De eerste keer dat ik haar zag, had ik meteen een goed gevoel. Ze was op haar plaats in onze groep: grappig, een harde werker en ongelooflijk fearless. Ze had nauwelijks horeca-ervaring, maar ze smeet zich meteen, zoals Pippi Langkous. We werden goede vrienden die volmondig ‘ja’ zeiden tegen alles. Verkleedfeestjes, karaoke… In onze groep was er altijd wel iemand die nog zin had in een feestje. We vonden elkaar heel leuk en konden ook goed samen dansen. Af en toe was er wel een beetje sensuele spanning, maar ik was op dat moment niet bezig met een vaste relatie en Tuchila had een vriend.”

‘Als we eerder aan een relatie waren begonnen, zouden we nooit bij elkaar zijn gebleven’

“Toen die relatie niet meer goed liep, veranderde er iets tussen ons twee. Tijdens een feestje boog Tuchila zich plots naar mij toe en zei: ‘Ik denk dat ik je wil zoenen’. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. We hebben twee maanden stiekem gescharreld als verliefde tieners, overal stonden we te zoenen. Maar omdat het nog maar net uit was met haar vriend, lag het allemaal een beetje gevoelig. Officieel waren we dus nog geen koppel. Op een feestje van mijn beste vriend hebben we voor het eerst openlijk gezoend en toen was het ‘aan’. Het is niet dat ik acht jaar wanhopig op haar had zitten wachten, maar ik was meteen all in en had er het volste vertrouwen in. Ik denk dat het ook precies het juiste moment was: als we eerder aan een relatie waren begonnen, zouden we nooit bij elkaar zijn gebleven.”

Dirty dancing

Tuchila: “Ik volgde een dure studie aan de kunstacademie in Tilburg, dus zocht ik een bijbaantje. Ik solliciteerde bij Café Cher en kwam terecht in het team van Erik en zijn beste vriend, Rob. Na één dag had ik al zoveel plezier gemaakt dat ik me volledig thuis voelde. Het was fantastisch! Ik werd opgenomen in een groep mensen waar ik jarenlang ontzettend veel plezier mee heb gemaakt. Vooral met Erik klikte het heel goed. Op feestjes deden we soms aan dirty dancing, ook al waren we louter vrienden. In de tussentijd had ik zeven jaar een relatie met iemand anders en verhuisde ik uiteindelijk ook naar Antwerpen. Erik zei op een bepaald moment: ‘Je gaat me hier toch niet achterlaten in mijn eentje?’ Het was als grap bedoeld, maar toen besefte ik wel pas wat ik achterliet. Hij was mijn knuffelbeer. Onze vriendschap was heel fysiek. Toen ik na mijn verhuis nog eens in Tilburg was op een feestje, besefte ik plots dat ik met Erik wilde zoenen. Het voelde meteen enorm vertrouwd. Het heeft toen wel nog een paar maanden geduurd voordat het echt ‘aan’ was.”

“Ik herinner me onze eerste ‘officiële’ date nog goed. Ik was bloednerveus. De pastasaus mislukte, dus gingen we pizza halen. Daarbij struikelde ik over een gat in de weg. Maar daarna was alles heel vanzelfsprekend. Ik ben enkele jaren geleden erg ziek geworden en toen was Erik echt de vriend die ik nodig had. We kunnen altijd terugvallen op die vriendschap, het is de fundering van onze relatie. Ik vind dat we als koppel leuker worden naarmate we ouder worden. Onze rugzak is elk jaar lichter. Ik dacht altijd dat een relatie minder werd met de jaren, maar nu waarderen we veel meer wat we hebben dan toen we jong waren.”

Dit artikel maak deel uit van ons relatiedossier. Meer lezen? Klik hier

 

Spread love, not corona! 2020 is op z’n zachtst gezegd een speciaal jaar. Om wat extra liefde de wereld in te sturen, komen wij bij Feeling met een groot relatiedossier. Waarom stappen steeds meer mensen af van klassieke monogamie? Zijn we ook anno 2020 nog steeds te preuts wanneer het op het ontdekken van onze eigen seksuele verlangens aankomt? Hoe maak je van je nieuwe plusfamilie een succes? En hoe goed zijn we eigenlijk nog in échte intimiteit? Je leest het allemaal en nog veel meer in ons relatiedossier.

Meer psycho & relatie:

Door: Evelien Rutten, openingsbeeld: Duncan de Fey. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content