Iedere vrouw heeft vriendinnen nodig. Hoe ouder je wordt, hoe meer je wilt investeren in je echte vrienden. Volgens onderzoek zou je zelfs maar een handjevol échte vrienden hebben. Maar wanneer spreek je nu van een echte vriendschap? Onderzoekers aan de universiteit van Kansas zochten het uit.

In het artikel, gepubliceerd in The Journal Of Social And Personal Relationships, zegt Professor Jeffrey Hall dat het ongeveer 50 uren in beslag neemt vooral je kennis in een ‘casual’ vriend verandert. Nog eens 90 uur later kun je spreken van een vriend, tel daar nog eens 200 uren vooraleer jullie een hechte vriendschap hebben.

“Je kunt niet zomaar vrienden maken, je moet er in investeren. En hechte vriendschappen sluiten, zijn een van de belangrijkste taken in ons leven. Dat zeggen trouwens ook de meeste mensen op hun sterfbed.”

Daarnaast benadrukt hij dat je zelf moeite moet doen om vrienden te maken. “Als je samenwerkt, ga dan eens samen lunchen of iets drinken na het werk. Vraag mensen gerust zelf mee om er samen op uit te trekken. Deze signalen maken duidelijk dat je graag vrienden wilt zijn met hen.”

Meer artikels voor jou & je vriendinnen: