Partners die een goed seksleven hebben, bedriegen vaker hun partner. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd aan de universiteit van Florida. Feeling-gastvrouw Rika Ponnet bevestigde dat in Nieuwe Feiten op Radio 1.

Onderzoekers volgden drie jaar lang 200 pasgetrouwde heterostellen. Verrassend genoeg bleek dat mensen die tevreden zijn over hun seksleven, sneller hun partner bedriegen. Feeling-gastvrouw Rika Ponnet bevestigde dat. “Mensen met een ‘ravissant’ seksleven, hebben vaak ook een hoge seksdrive. Ze zijn avontuurlijker ingesteld en meer op zoek naar prikkels. Dat betekent dus ook dat niet al te spannend seksleven niet meteen een gevaar vormt voor je huwelijk. Wat goed genoeg is, biedt vaak meer stabiliteit.”

Mooie mannen

Verder bleek uit het onderzoek dat mooie mannen sneller dan mooie vrouwen hun partner bedriegen. Volgens Rika is dat niet verrassend. “Mannen stellen gemiddeld meer risicogedrag dan vrouwen. Als ze mooi zijn ervaren ze dat als een succesfactor in het leven. Bij mooie vrouwen ligt dat anders. Wanneer een man een mooie vrouw heeft, zal hij veel investeren in de relatie. Hij zal haar veel meer aandacht en bevestiging geven.”

Tenslotte blijkt ook dat vrouwen die voor hun vaste relatie veel kortstondige (seks)relaties hadden veel minder vaak hun partner bedriegen dan de ‘Tinder-mannen’. Ook dat is volgens Rika niet vreemd. “Mannen en vrouwen hebben vaak andere doelstellingen. Wanneer vrouwen aan een gezinsleven starten, focussen ze zich daarop. Mannen met een uitgesproken seksueel verleden, vinden het moeilijker om dat los te laten. Ze blijven nood hebben aan die aandacht en bevestiging.”

Meer over relatie & seks: