Wacht niet tot morgen, leef vandaag!

True, Shit Happens. Moeilijke beslissingen, tegenslagen, onverwachte wendingen, iedereen krijgt er mee te maken. Levenslust, zelfvertrouwen en wilskracht. Dat zijn de zaken die het verschil maken. Met deze tien tips verlies je dat nooit uit het oog.

1.       Denk enkel aan het beste, werk uitsluitend voor het beste en verwacht alleen het beste

We kunnen er vanuit gaan dat iedereen diep vanbinnen het beste wil voor zichzelf in ieder aspect van het leven. Kijk daarom steeds vooruit. Laat de fouten van gisteren los en focus op de doelen van vandaag. Denk aan de positieve dingen en maak van optimisme je religie. Leef met het geloof dat de wereld aan jouw voeten ligt, zolang jij streeft naar het beste in jezelf.  

2.       Bewandel zonder schroom je eigen pad

Jij bent baas over je eigen leven. Bewandel niet het pad dat anderen voor je uitstippelen maar volg je eigen weg. Doe geen dingen tegen je zin om andere mensen gelukkig te maken. Doe gewoon wat jij wil en geniet daarvan. You only live once.

3.       Kijk je tegenslagen recht in de ogen

Weglopen van je problemen helpt je niet om ze op te lossen. Kijk moeilijkheden recht in de ogen. Dat is de enige manier om ze te verslaan. Wie vandaag een tegenslag overkomt, staat morgen steviger in zijn schoenen.

4.       Focus op de zaken die je kan controleren

Te vaak vestigen we onze aandacht op zaken die we niet kunnen controleren. Daardoor voelen we ons ongelukkig en machteloos. Leer te focussen op dingen die je echt in de hand hebt en laat oncontroleerbare dingen los. Pas dan zullen er positieve veranderingen plaatsvinden in jouw leven.

5.       Neem de verantwoordelijkheid

Met de vinger wijzen en een zondebok zoeken voor jouw fouten en tegenslagen is al te gemakkelijk. Jij bent de enige die aansprakelijk is voor je eigen acties. Neem die verantwoordelijkheid en besef dat dit geen repetitie is. Indien je geen verantwoordelijkheid neemt voor je daden, zullen je dromen voor eeuwig fantasie blijven.

6.       Haal het onderste uit de kan

Wie veel energie steekt in het leven, zal er veel vreugde uithalen. Bevalt je leven je niet? Doe er dan wat aan. Spreid je vleugels en wie niet kan vliegen, moet lopen, wandelen of desnoods kruipen. Maar ga vooruit. Haal alles uit het leven wat erin zit.

7.       Evolueer

Stilstaan is achteruit gaan. Wie stagneert in het leven, eindigt in de middelmoot. Wees daar niet tevreden mee. Evolueer en ontwikkel tot de beste versie van jezelf. Daag jezelf uit in het leven en stel alles in vraag. Wat je ook doet, rust vooral niet op je lauweren.

8.       Neem jezelf niet te serieus

Zelfmedelijden ligt aan de basis van heel wat ellende. Dat krijg je alleen wanneer je jezelf te serieus neemt. Zulke types denken te veel na en raken daardoor niet vooruit in het leven. Loosten up, leer met jezelf te lachen.

9.       Kill your darlings

We gaan vaak te veel onnuttige verbintenissen aan. Bepaal wat echt belangrijk is. Zodra je die prioriteiten hebt gesteld kan je de minder belangrijke zaken en verbintenissen makkelijk links laten liggen. Ze dragen tenslotte niet bij tot wat je echt wil bereiken.

10.    Leef!

Het is ongelooflijk hoeveel mensen vergeten te leven. Stop met piekeren over de verkeerde dingen. Pluk de dag, echt. Geniet van elk moment dat je krijgt. Iedereen heeft verantwoordelijkheden, maar het is ook je taak om met volle teugen van het leven te genieten. Maak van iedere dag een dag om nooit te vergeten. Wie dat doet, blikt op het einde van de rit met veel genot en zonder spijt terug.

Wacht niet tot morgen, leef vandaag! (EG)

Partner Content

Gesponsorde content