Weg met stress: volg de slow trend!

Burn-out en depressies lijken wel de ziektes van de eeuw. Hoog tijd om op de rem te gaan staan en het anders aan te pakken. Ontdek de slow trend.

Steeds meer succesvolle carrièremensen gooien het roer om en kiezen voor een rustiger leven. De vele verantwoordelijkheden, de drang naar succes, de snelheid van de dingen en het taboe van traagheid eisen hun tol. Veel mensen lijden vandaag aan burn-outs en depressies. Hoog tijd om het anders aan te pakken en mee te gaan met de slow trend.

De Italiaan Carlo Petrini gaf het startsein voor de slow trend. Hij opende tegenover McDonald's een slow foodrestaurant en liet mensen in alle rust tafelen. Al snel volgden andere trends zoals slow travel, slow fashion en natuurlijk, slow sex. Ook Mahatma Gandhi zei ooit: "There's more to life than increasing its speed." Dus waarom zouden we niet meegaan met de slow trend? 

Mensen worden gelukkig van een flow van traagheid. Ze voelen zich het beste in hun vel als ze met iets bezig zijn dat hun intrigeert, iets waar ze zo in opgaan dat ze de tijd haast vergeten. Meestal is dat een creatieve bezigheid: koken, tuinieren, handwerk, iets maken. De voorwaarde is dat je iets doet waar je goed in bent, maar dat er ook een zekere uitdaging in zit. 

Tips en tricks: volg de slow trend

1. Offline is het nieuwe online 

Ga offline, schakel je digitale toestellen uit op je rustmomenten. Jij bepaalt welke informatie je binnenkrijgt en wanneer.

2. Trek de natuur in 

Ga op ontdekking in de natuur. Je hoeft niet af te zakken naar de Zuid-Amerikaanse jungle of het exotische Bora Bora, ook in je eigen buurt kan een wandeling in de natuur deugd doen. Het geeft rust en brengt je dichter bij jezelf. Bekijk hier de 5 mooiste wandelplekken in Vlaanderen. 

3. verveel je 

Neem een verveeldag. Een vrije dag waarop je helemaal niets te doen hebt en je je haast gaat vervelen kan wonderen doen. Bekijk hier ook onze tips om helemaal te relaxen. 
 

4. Zoek een hobby 

Zoek een artisanale hobby. Mensen genieten als ze creatief bezig zijn. Koken, tuinieren, lezen, haken of breien zonder de tijd in het oog te houden brengt je tot rust.
 

5. Gezellig tafelen 

Samen ontbijten, koken en tafelen met het gezin is iets dat vaak wordt overgeslagen. Toch is het belangrijk. Niet alleen om het sociaal contact te bevorderen ook om even de tijd te laten stilstaan.
 

6. Neem tijd voor je lunch 

Sla lunch niet over. Lunchtijd wordt al eens gemakkelijk overgeslagen op een drukke werkdag. Neem er echter even de tijd voor, het breekt je dag en zorgt ervoor dat je energiek de namiddag tegemoet gaat.
 

8. Knuffelen maar

Knuffelen. Geef elkaar bij het afscheid nemen altijd een knuffel. Knuffelen maakt het knuffelhormoon oxytocine vrij in de hersenen dat stress vermindert en angstgevoelens doet verdwijnen.
 

9. Komaan met dat lijf 

Bewegen en sporten. Twintig minuten per dag bewegen of sporten doet wonderen voor je figuur, maar ook je energiepeil gaat ervan omhoog. Een korte wandeling in de natuur helpt al een stuk. Ga je liever lopen? Bekijk dan hier de tips van Olivia Borlée om in de winter te lopen. 

Lees ook:

De 5 mooiste wandelplekken in Vlaanderen

6 tips om even helemaal te relaxen

3 tips van Olivia Borlée om te lopen in de winter

Partner Content

Gesponsorde content