Home Psycho & Relatie Wie flirt, wint
Wie flirt, wint

We doen het lang niet alleen in een amoureuze context. Je kunt flirten met de postbode, de buurman, zelfs met de kleuter voor je op de bus. Bovendien is flirten ook een machtig instrument in een professionele omgeving. 3 pro flirters delen hun ervaring. Ze geven grif toe dat ze zich een weg door het leven flirten.

Wat je geeft, krijg je terug

Kristel heeft het flirten sinds haar scheiding ontdekt. Flirten kan ook een manier zijn om warm, persoonlijk contact te maken. Dus begon ze overal waar ze kwam praatjes te maken met de mensen: in het postkantoor, in de supermarkt, op straat. Daarnaast startte ze met de tango, de verleidingsdans bij uitstek.

Het heeft Kristel geholpen om ook in het dagelijkse leven dichter bij mensen te gaan staan. “Je kiest als vrouw je mannelijke danspartner uit, en gaat dan heel dicht tegen elkaar aan dansen. Het is een heel warm, intiem contact dat slechts enkele minuten duurt. En wanneer de muziek stopt, ga je weer elk je eigen weg.

Ontmijnen op een speelse wijze

Saskia had jarenlang een job met internationale contacten waar mannen de werkomgeving domineerden. Door ervaring heeft ze ondervonden dat humor, speelsheid, flirten en complimentjes geven de dingen vlotter laten lopen. Ze heeft geen moeite met bewondering, zegt ze. Ze geniet ervan andere mensen te zien glunderen wanneer ze hen complimenteert met hun werk, hun aard, hun schoonheid. “Ik geniet van hun genieten”, zegt ze. Met flirten en charmeren creëer je een sfeer waarin vertrouwen kan groeien, waarbinnen creativiteit en ontwikkeling kan komen.

Goed flirten, betere deal

Zelfs bekende hoogstaande vrouwen flirten! Kijk maar naar Amerikaans staatssecretaris Madeleine Albright. Zij zou bijvoorbeeld met succes flirtgedrag hebben gebruikt tijdens onderhandelingen. Feministe en schrijfster van How to be a woman, Caitlin Moran, is van mening dat feminisme en flirten perfect kunnen samengaan. “Voor mijn part flirten we ons een weg naar de top! Mannen doen niet anders, ga maar na. Mannen flirten de hele tijd met andere mannen. Dat heet dan netwerken, want dat klinkt natuurlijk ernstiger.”

En dat mannen ook flirten, daar is Joeri het levende bewijs van. Hij flirt voortdurend en met iedereen. Zijn theorie? Actie is gelijk aan reactie. Uit ervaring kan hij zeggen dat 99% van de mensen terug glimlacht. Zijn glas is nooit halfleeg of halfvol maar loopt over! Maar dat heeft in het verleden soms tot misverstanden geleid. Wanneer hij voelt dat de interesse van een vrouw de verkeerde kant uitgaat, begint hij over zijn vrouw en kinderen. Joeri heeft ondertussen zijn eigen bedrijf en ook met de klanten wordt er geflirt. “Ik soigneer hen, luister naar wat ze kwijt willen, en op hun beurt soigneren zij mij.” Ook dat is flirten.

 

Voor wie nog moest twijfelen: flirten, ook op het werk, is volledig verantwoord en maakt het leven dat tikkeltje aangenamer. Maar daarnaast zijn er nog andere redenen waarom wij flirten. Lees ze hier!

 

Lees ook: