Eindelijk is de grote dag daar: je stapt in het huwelijksbootje met de man of de vrouw van je dromen. Na een drukke dag, fotoshoot én geweldig feest, kunnen jullie eindelijk naar de (hotel)kamer om die sexy lingerie aan te trekken… Of toch niet? Zo’n 65% zou geen seks hebben tijdens de eerste huwelijksnacht. En de redenen zijn uiteenlopend.

Hoe leuk de hele dag ook was, een trouw organiseren, continu in de kijker lopen, losgaan op de obligate foute nummers en je zatte oom in de gaten houden, trouwen kost véél energie. Vermoeidheid is daarom ook reden nummer 1 voor niet samen de horizontale conga te dansen, dat was thans de conclusie uit de huwelijksenquête die eventplatform Salino.be lanceerde begin 2019 bij 1500 pasgetrouwde koppels en verloofden. Andere redenen waren; te dronken, gewoon geen zin of niet de kans om samen te slapen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Gelukkig bestaat er zoiets als een huwelijksreis en is dit uiteraard het ideale moment om alle schade in te halen. 61 % van de newly weds gaat effectief op huwelijksreis. Ze gaan gemiddeld 12,5 dag op reis en geven er gemiddeld 4.000 euro aan uit. Sex on the beach it is! Maar liefst 43 % van de deelnemers koos namelijk voor een strandvakantie. 1 op 4 koos voor een rondreis, 1 op 5 voor een avontuurlijke reis en een kleine minderheid voor een citytrip, nl 6 %.

Dat betekende ook wel dat 39 % koos om niet op reis te gaan met als hoofdreden: een volledig leeggeroofde bankrekening… Nog een aantal lovebirds koos voor een staycation, moest weer terug gaan werken of vond het gewoonweg niet nodig. Ah en we kunnen ze geen ongelijk geven. Het huwelijk is als één grote reis, met ups and downs. Een lange tocht met heel wat verrassingen, mooie en minder mooie.A one way ticket to eternal love…;-)

Meer over trouwen: