Zo overleef jij de feesten als single

Single tijdens de feestdagen? No worries! Dankzij deze tips overleef je de feesten als single. 

 

1. Geen cadeau? Koop het zelf

Verwen jezelf met een extravagant cadeau. Het budget dat je aan je partner spendeert, geef je nu toch gewoon uit aan jezelf?! Droom jij al jaren van een handtas van Chanel of een exclusief paar schoenen? Ga ervoor. Jij bent tenslotte de belangrijkste persoon in jouw leven.

Inspiratie nodig? Die vind je ongetwijfeld op deze cadeaulijst voor vrouwen die al alles hebben

2. Maak jezelf mooi

Trek je mooiste jurk aan, doe je favoriete make-up op en draag je haar zoals je het zelf het liefst ziet. Als je jezelf mooi voelt, voel je onmiddellijk een stuk beter. En loop je toevallig de ware tegen het lijf tijdens een receptie, dan zie je er stralend uit.

Op zoek naar de perfecte feestjurk? Ontdek hier de mooiste jurken van het seizoen.

3. Laat de endorfine vloeien

Hou je gezonde routines in stand. Ga naar de gym, ga joggen, ga zwemmen,... Kortom, doe alles wat de aanmaak van endorfine oftewel het gelukshormoon op gang brengt. Bovendien helpt dat sporten je om de gevolgen van urenlange diners en in-chocolade-gedrenkte desserts te tackelen.

Geen sportief type? Ga dan wandelen, hier lees je waarom het zo gezond voor je is.

4. Vat post onder de maretak

Kerstmis mag dan het seizoen voor tortelduifjes lijken, maar vergeet niet dat het vooral een periode van feestjes en recepties is. En op die feestjes zijn doorgaans heel wat andere singles aanwezig, die de maretak ook zien hangen...

Meer plaatsen om de nieuwe liefde tegen te komen, ontdek je hier.

5. No stress!

Geniet van je stressvrije single-status. Voor vrijgezellen kan deze periode net een meer ontspannen aangelegenheid zijn. Koppels daarentegen worden flink op de proef gesteld. Lees: kerstfeest bij de schoonfamilie, cadeautjesstress,... Van die stress heb jij helemaal geen last.

Single zijn heeft écht zijn voordelen. Lees hier de getuigenis van Evy die na 13 jaar terug vrijgezel is.

6. Laat DIE vraag niet aan je hart komen

Je gaat het ook deze feestdagen ongetwijfeld horen: “Nog altijd geen nieuwe relatie?” Laat het niet aan je hart komen! Antwoord beleefd en verander het onderwerp. Vertel over je fantastische nieuwe job of geweldige nieuwe hobby die je hebt, interessante onderwerpen genoeg.

Heb jij zo’n droomjob met fantastische collega’s? Dan herken je je zeker in deze punten.

7. Onthoud de voordelen!

Oké, het is allemaal wat melig, en je ziet vooral de nadelen in van je single-status. STOP! En denk aan de voordelen. Je kan flirten wanneer je zin hebt, hebt alle vrijheid om uit te gaan wanneer je wilt, hebt een groot bed voor jou alleen, hoeft geen vuile rondslingerende sokken op te rapen,... De lijst met voordelen is gigantisch. Onthoud dat!

En geloof vooral in jezelf! Hier vind je tips om vanaf nu niets dan respect te hebben voor jezelf.

8. Start de jacht

De kerstdagen zijn het beste moment om een partner te vinden: het begin van het nieuwe jaar vol goede voornemens. Januari is dé periode bij uitstek waarin relatiebureaus en datingsites hun klantenbestand ingrijpend zien stijgen.

Meer over liefde & relaties:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content